БългарияГероите на деня

Турският посланик отказа да коментира Доган и Пеевски в Пловдив

Сюлейман Гьокче на Молитва за толерантността при засилени мерки за сигурност

Турският посланик Сюлейман Гьокче посети Джумая джамия за Молитва на толерантността по повод втората годишнина от атаката срещу мюсюлманския храм. Визитата на дипломата премита при изключителни мерки за сигурност. Той бе обграден от персонални гардове, а в района имаше меко казано засилено полицейско присъствие. В молитвата участваха главният мюфтия Мустафа Хаджи, районният мюфтия на Пловдив Ерсин Ахмед, председателят на ОбС Савина Петкова, зам.-кметът Георги Маринов. Присъстваха още представители на арменската и еврейската общности. Както обикновено при такива събития, пловдивската митрополия не откликна на поканата и нямаше свой представител.

Сюлейман Гьокче не отговори на почти никакви журналистически въпроси. Категорично отказа да влиза в темата за забраната за влизане в Турция на Ахмед Доган и Делян Пеевски.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. По-важно е, че Върховният касационен съд, през януари 2016г. потвърди решението, че главното мюфтийство не е наследник на някогашните вакъфски имоти. Неслучайно делата за тях предизвикаха бурни протести, тъй като повечето са музеи и паметници на културата. След решението, което е окончателно и не подлежи на обжалване, ръководството на вероизповеданието вече не може да претендира за отделните обекти в страната. За единна и неделима България!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина