БългарияГероите на деня

Премиерът в панаира: В едно много сложно време в света, в което се говори повече за война, ние акцентираме върху ръста на икономиката

Политическата стабилност и строителството във всички посоки увеличават изложбените площи тук, заяви Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов даде старт на 73-я Есенен международен панаир в Пловдив днес. Министър- председателят разгледа с нескрит интерес голяма част от тазгодишното изложение в компанията на министъра на икономиката Емил Караниколов, областния управител Здравко Димитров, кмета Иван Тотев, домакина Георги Гергов, много народни представители, представители на общинската администрация и членове на ГЕРБ.

Поздравявам тези близо 600 компании от 40 държави, които са дошли на нашия панаир. Ръстът на икономиката, който е сред най-добрите в Европа, политическата стабилност, ниските данъци, строителството във всички посоки довеждат до това, че се увеличават и площите тук на изложението, увеличават се и желаещите да инвестират в България. В едно много сложно време в света, време в което се говори повече за война и военна техника, ние акцентираме върху ръста на икономиката, индустриалното сътрудничество и развитието на нашите градове и села. В България в момента се строят тунели и мостове, които действително изискват изключително сложна техника, която е представена тук, ще я видите и вие. Чест е за нас да открием Есенния международен панаир и се надявам много договори да се сключат тук, особено от българските компании, които в иновациите са направени действително едни изключителни неща, каза на церемонията по откриването на изложението Бойко Борисов.

Догодина на Есенния панаир ще има щандове на Българска банка за развитие, програма Иновация и конкурентоспособност, Изпълнителна агенция за малки и средни предприятия, Агенция за инвестиции. Те ще презентират своите продукти директно на бизнеса, анонсирав речта си  министърът на икономиката Емил Караниколов.

Премиерът се похвали, че ръстът на икономиката е към 4 процента, безработицата спадна на 5 %, с огромен фискален резерв, нулева инфлация и бюджетен излишък. Само да сме умни, всичко ще се развива така, както трябва, отбеляза той и посочи, че 11 процента е ръстът на доходите от началото на годината. А и то си личи, като дойде празник виждате- по един милион се изнася на почивка, допълни Бойко Борисов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина