БългарияГероите на деня

Новият немски посланик говори за влизането на България в Шенген в Пловдив

Страната ви е пълноправен член на Европейското семейство и тя изпълнява до голяма степен своите задължения, подчерта Херберт  Салбер в Областната управа

Въпросите за влизането на България в Шенген, предстоящото европредседателство на страната ни и нелегалните мигранти разисква новият посланик на Федерална република Германия Херберт  Салбер в Пловдив днес. Дипломатът направи първата си официална визита в града след встъпването си в длъжност в Областната управа.

„В ЕС няма членове на различно ниво – има различни степени, през които трябва да премине всеки един негов член. България е пълноправен член на Европейското семейство и тя изпълнява до голяма степен своите задължения. Предстоят ни много предизвикателства и аз съм тук, за да ги решаваме заедно“, подчерта посланик Салбер. И увери, че предстоят още много срещи и съвместна работа.

Херберт Салбер беше придружен от почетния консул на ФР Германия в Пловдив – д-р Мариана Чолакова. Гостите посрещнаха двамата заместници на областния управител Здравко Димитров –Петър Петров и Евелина Апостолова, както и главният секретар на администрацията – Борислав Димов.

Два бяха поводите за посещението на Н.Пр. Херберт Салбер – назначаването му за посланик и честването на Деня на Германското единство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина