БългарияГероите на деня

Магията на доброто заразява в училище „Димитър Матевски”

Вече втора година родители, учители и ученици даряват средства от незакупени букети в помощ на дете с рядко заболяване

Под мотото ”Доброто е магия, която кара някого да се усмихне” родителският актив, учители и ученици от третите класове на СУ „Димитър Матевски” вече втора година поемат инициативата да дарят средствата от незакупени букети за първия и последния учебен ден на учебната година на едно дете с рядко заболяване. Това е Тодор Сиваков – ученик от трети клас в същото училище, болен от муковисцидоза или „Болестта на 65 рози”. Само около 200 човека в България са болни от тази рядка болест. За съжаление и Тодор е един от тях. Удовлетворението за неговите съученици и учители е светлината в очите на детето и усмивката на устните му. Инициативата ще продължи и под друг форма и към нея ще се включат и други класове от СУ „Димитър Матевски”.

Единственото нещо, което може да възпитава човека, това е доброто. Затова и добрата постъпка не трябва да я търсим като скъпоценен камък, а да насърчаваме всички и всеки ден да направят нещо добро, защото няма нищо по-красиво от стремежа винаги, навсякъде и във всичко да бъдеш добър човек, казват организаторите на  ”Доброто е магия, която кара някого да се усмихне”.

Съпричастността на днешно време е заразна, затова нека бъдем съпричастни към проблемите на хората около себе си и да се опитаме да им бъдем полезни, с каквото можем. Чувството е страхотно да виждаме и да предаваме нататък нашите вдъхновяващи примери. Надяваме се, че ще продължаваме да обединяваме сили и в същия дух на любов, надежда и съпричастност, ще продължаваме заедно да даряваме подкрепа, призовават от СУ „Димитър Матевски”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина