БългарияГероите на деня

ДБГ остават извън „Демократична България”, засега

От партията гледат към новата коалиция с подозрение

Подходът лидер да обединява лидери не е правилен, смята председателят на „Движение България на гражданите” Димитър Делчев

Новият председател на партия „Движение България на гражданите” Димитър Делчев демонстрира дистанцираност от  новото дясно-центристко обединение „Демократична България” в Пловдив днес. Делчев е под тепетата за среща с градските структури. В прав текст той заяви, че нищо ново не се е случило в дясно с обявяването на коалицията между ДСБ, „Да, България” и „Зелените” и че гледа на нея с подозрение.

Подходът лидер да обединява лидери не е правилен. Не казвам, че това се цели от „Демократична България”, но на този етап нищо различно в дясно не се е случило. Да, можем да партнираме с коалиция, когато видим този съюз да се обръща към хората в дясно.  Такъв съюз на този етап не съществува. Може да се създаде дясно обединение, в което хората да повярват. Разсъждаваме, че в бъдеще ще има такъв съюз, от който ние ще бъдем част, коментира Делчев. И допълни, че бъдещият съюз трябва да работи на ясни партньорски принципи.

Найден Зеленогорски отбеляза, че десните хора трябва да се обединят около цели и принципи, а не просто едно обединение да се сглобява отново. „Демократична България” е стъпка в позитивна посока, но е една от многото стъпки, които трябва да бъдат направени. България отново има нужда от промяна и ако това не се случи, ще потънем в една балканска форма на демокрация, заяви Зеленогорски. Относно евентуалното коалиране с „Демократична България” той отбеляза, че трябва да мине време, за да бъде изградено доверие. Няма да се случи веднага, заключи той.   

Преди срещата с актива от Пловдив Димитър Делчев заяви, че партията се оглежда за лице за евроизборите. Работи се и за местните тук догодина. Мисли се и за лице, и за стратегия и за партньори, каза той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина