Изпод тепетоМнения

Венци Каймаканов погреба ДПС в Пловдив

ГЕРБ трябва да търсят мнозинството при Дани Каназирева

Седем партии и коалиции в местния парламент разместват тотално пъзела от предния общински съвет

Иво Дернев

И отново: "Браво Венци, браво Каймаканов"Атака и ДПС са аут от местния парламент. Това реши пловдивският гласоподавател. Гробокопачът на Движението за права и свободи е вездесъщият Венци Каймаканов, който беше чучнат за областен управител в кабинета на Орешарски и тръгна да прави политическа кариера на гърба на самата партия, като на практика унищожи организацията под тепетата. Припомняме, че в едни предни местни избори Каймаканов, като кандидат за кмет, спечели одобрението на шепа хора с мощна финансова подкрепа зад гърба си. Буквално шепа- приятели, роднини и някой и друг познат. Сега, и с финансова, и с организационна мощ, успя да изработи едва 0,72 процента вот за листата на ДПС. Казвали сме много пъти на Венци: "Браво Венци, браво Каймаканов", за неправилните му паркирания из града. Сега пак му го казваме, за неправилното му решение да се захваща с политика. Не става за тази работа.

На фона на тази цифричка, Атака гази хората на Местан в Пловдив с цели 1,63 процента. И двете партии се прощават с общинския съвет в Пловдив и няма да влияят във взимането на решенията за бъдещето на града, няма да правят негласни коалиции и да дават златните си пръсти. Те са вън. Честито на гласоподавателите!

Вътре са общо седем партии и коалиции- ГЕРБ, ПФ, БСП, Съюз за Пловдив, Коалицията около Здравко Димитров, Кауза Пловдив, и земеделците от Александър Стамболийски.  Тази конфигурация прави стъкмяването на мнозинство в изключително сложна мисия. ГЕРБ имат17 старейшини и два потенциални партньора, с които играха и в предния местен парламент- Кауза Пловдив със своите четирима съветника, и земеделците също с толкова. Тук най-силно представената партия в ОбС удря на камък и трябва да се търси друг, трети голям „съдружник”. По всичко личи, че топката е в Дани Каназирева и Съюз за Пловдив. Те ще имат седем старейшини. С един по-малко от сигурната опозиционна сила- Патриотите, които ще се борят в общинския съвет с герберите със своите осем представители. Социалистите си свиват до пет мандата и на практика стават просто парче от опозиционния пъзел. В който най-сериозна роля ще играят хората на Зико и Реформаторите, които тръгват да подават ръка на Славчо Атанасов за балотажа. Те имат шестима съветника. Ситуацията е твърде интересна. Мнозина ще правят компромиси, други ще получат постове, трети ще се забавляват отстрани.

И въпреки словоизлиянията на Иван Тотев днес- ГЕРБ е големият губещ в първия рунд на местния вот. Говори го и личният му резултат, и партийният. Защо се случи така, ще анализираме утре…

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Славчо, Дани Каназирева Здравко всичко това е от ветрилото на Гергов, Тотев ще покаже, че иска да промени града и да докаже, че няма да прави пазарлъци и тогава пловдивчани ще повярват, че нещо ново се случва и ше излезем да гласуваме

  2. Очакваше се балотаж. След вредите на Тотеви заграбени млн срещу ниско качество/нищо насреща – определено не съм му почитател и не заслужава да е кмет. Типично по партийно, яко далвери от строителство с газене на норми и закони, та да изглежда ок, а в същото време ПИМП и други данъкоплатци се изнесоха, докато Плд се сдоби с милиони заеми. Лесно е да се действа със заеми, а не ЕС пари, че там се следи какво и къде.

  3. Тотев може да покаже, че няма да прави пазарлъци, сега е моментът и пловдивчани наистина ще излязат да гласуват, те искат промяна, а не пазарлък в Об.съвет, нека махне -Славчо, Зико,Дани

  4. СЛАВЧО е най-некадърния кандидат кмет и бивш кмет на града. За голямо пазаруване на гласове е ставало въпрос. Толкова бездарен човек, не мога да проумея към какво се стреми?!

  5. Не стават така тия работи. Тотев ще управлява (най-вероятно) с гласовете на всички, а всичките, без собствените му послушковци, ще си калкулират подкрепата. Публично ще се правят на опозиция, задкулисно ще влизат в сделки. Така е било, така и ще бъде. А театърът е за вас, драги съграждани. Няма какво да се радвате, печелившите не сте вие.

  6. Герб, кауза Пловдив и земеделците това е обединението за Пловдив и нека пловдивчани гласуваме – за да изчистим Пловдив и продължим напред – това е успешното обединение, това е бъдещето на Пловдив да се изчисти веднъж завинаги, за първи път Пловдив има тази възможност

  7. Браво тогава на Каймакамов, а авторът съжалява за ДПС ли? А Славчо беше от най-накадърните кметове и ще съжалявам много ако отрицателният вот срвщу Тотев му направи услуга. По Славчове време беше безвремие…По-добре Тотев, отколкото Славчо. В това съм убедена.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина