Изпод тепетоМнения

Снежана Фурнаджиева нарече Тотев „Дядо Мраз за пловдивските художници”

Обратен завой в отношенията между ДПХ и общината

Дружеството на пловдивските художници откри едно от най-значимите си събития за годината, а именно общата коледна изложба, в която участие взеха над 80 автора с почти 200 творби.

На събитието присъстваха както авторите на творбите и любители на художественото изкуство, така и градоначалникът Иван Тотев, който връчи наградите за принос на най-отличилите се художници. Много от тях констатираха, че кметът за първи път участва в церемонията по откриването на годишната изложба. Нямаше как да не направи впечатление резкият завой в отношенията между общината и ДПХ. Те затоплиха изведнъж връзката по между си, след като от администрацията финансираха ремонта на покрива на сградата, в която се помещава дружеството. Макар и с приключили обновления, посетителите не забелязаха особена разлика в галерията, а някои от тях дори не знаеха какво е ремонтирано. Покривът е само малко начало. Тази сграда ще заема централно място през 2019г. и времето дотогава, даде заявка Тотев.

За новите отношения между ДПХ и общината няколко пъти от микрофона спомена председателят на дружеството Снежана Фурнаджиева. Тя подчерта, че градоначалникът е осигурил бързо парите за ремонт и че е откликнал да осигури допълнителна награда, която от вчера ще е традиционна и ще е „Призът на кмета” в годишната изложба. Особено неловък момент за присъстващите и особено за Тотев се получи, когато Снежана Фурнаджиева го нарече „Дядо Мраз за Дружеството на пловдивските художници”, а след  това се поправи на Дядо Коледа. Сякаш истинско коледно чудо бе присъствието на градоначалника на официалното откриване.

Припомняме, че самата Фурнаджиева бе инициатор на редица действия срещу община Пловдив, сред които подписка срещу идеите за бутане на галерията на Гладстон и изграждане на нова. Ремонтните дейности, които все пак станаха факт, макар и незабележим, също бяха осеяни от раздори. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина