“Фокстрот” от носителя на „Златен лъв“ Самуел Маоз, “Другият любовник” и “Търсач на удоволствия” на Паоло Вирдзи – тази събота на София Филм Фест

Изпод тепето

Късната прожекция от 20:15 часа е на новия филм на Паоло Вирдзи “Търсач на удоволствия” с Хелън Мирън и Доналд Съдърланд

Съботният киномаратон започва още в 16 часа с “Фокстрот” – новият филм на Самуел Маоз, носител на Златен лъв за “Ливан”. Михаел и Дафна са съкрушени, когато военни идват в дома им със съобщение, че синът им Йонатан е мъртъв. Михаел се чувства още по-зле от прекалено скърбящите роднини и представители на военната бюрокрация, които изказват своите съболезнования. Докато жена му си почива, упоена от успокоителните, той попада във вихрушка от ярост, за да преживее една от най-тежките житейски ситуации, надминаваща дори сюрреалистичните военни изживявания на сина му. Филмът е Израелското предложение за номинация за чуждоезичен „Оскар“ , а във Венеция грабва Голямата награда на журито.

От 18:15 часа започва “Двойният любовник”, влязъл в състезателната програма на Кан, с който Франсоа Озон, „лошото момче“ на френското кино, се връща към „лудите“ си филми. Клое е красива млада дама, която се намира в труден момент от живота си. Тя тръгва на сеанси при привлекателния и мистериозен психолог Пол. Платените им разговори водят до неизбежна връзка и няколко месеца по-късно Клое е влюбена и живее с новия си партньор. Въпреки че стабилният живот й носи отдавна забравеното щастие, тя все повече започва да се съмнява, че любимият й не е точно мъжът, за когото тя го мисли.

Късната прожекция от 20:15 часа е на новия филм на Паоло Вирдзи “Търсач на удоволствия” с Хелън Мирън и Доналд Съдърланд. „Търсач на удоволствия“ е прякорът на стария кемпер, с който Ела и Джон Спенсър са ходили на почивка през 70-те години. Една лятна утрин, отчаяно искащи да избягат от медицински грижи, които ще ги разделят завинаги, двамата шокират децата си, качвайки се в остарялото превозно средство и тръгвайки на ново приключение през една непозната за тях Америка.

Билети може да намерите на касата на киното на kinolucky.com или онлайн на boxoffice.bg.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.