Изпод тепетоМнения

Доктор Зизи- хирургът на трабитата

Колекционерът разходи човек на Под тепето с лимузина трабант
Image title
Адам и Ева, Пинко, Хензел и Гретел, Дядо Веско и Опера. Това са имената на част от 15-те трабантчета на колекционера Доктор Зизи (Цветан). Именно с Операта, която е тип лимузина, дойде софиянецът на фестивала на източногерманските возила в Пловдив. Общо 12 трабита направиха празнично шествие по булевардите под тепетата, като накрая паркираха пред църквата „Света Богородица”, за атракция на гостите на Германския фестивал на улицата.
Страстта на 55-годишния Доктор Зизи към трабантите е от 40 години. Запалих се, тъй като за тези коли има части.  Конкурент за трабанта няма като кола. Засега съм развалил поне 50 трабанта, за да направя тези 15В лимузината на Доктор Зи
В лимузината на Доктор Зи
.Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
И аз не знам какво искам. Хем искам да е трабант, който да си запази името от време оно, хем необходимостта от тунинговане го изисква. Тепърва в лимузината (Операта) ще сложа бар с шампанско, двете оригинални седалки си стоят. Отиват на телевизора вътре, казва електротехникът по професия. Пробвал съм траби до 110, а на километража пише 120, допълва Зизи, докато вози човек на Под тепето в лимузината си по пловдивските пътища. Има вицове много за трабанти. Най-любимият ми е: „Защо не се боядисва трабант в черно? За да не го помислят за ВЕФ”. Мечтата ми е да направя музей на трабанта в София. Имам имот за тази цел, но от общината ми правят спънки. Ако трябва до Бат Бойко ще пиша за това. Ако стане, посетителите ще влизат без пари, за да гледат возилата, допълни колекционерът. Дори регистрационният номер на лимузината-трабант е Доктор Зизи. Викат ми доктор на трабантите, тъй като през ръцете ми са минали доста такива пациенти. Някои от колегите ми викат Автохирурга, каза пред репортер на Под тепето Зизи.
Друг уникален трабант, който се включи в шествието, бе на 18-годишния Никола от Димитровград. Той бе модел от 1964 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина