Изпод тепетоМнения

Без кола в централната градска част – това е решението

Махат паркинга на края на „Ив. Вазов“ и намалят паркоместата по „Отец Паисий“

Политиката за обособяване на пешеходни зони в централната градска част на Пловдив ще продължи. Идеята е центърът да бъде все по-труднодостъпен с кола и хората да ползват масовия градски транспорт. Тази тенденция ще стане устойчова, обяви днес кметът Иван Тотев.

Той разясни, че продължава процесът по прекрояване визията на централните градски части в Пловдив в тази насока.

Паркингът в тупика на ул. "Иван Вазов" до Военния клуб ще бъде премахнат, за да отворим улицата към площад „Централен“ и да спре струпването на автомобили там.

По думите на Тотев, следващата стъпка е прекрояване на паркирането по успоредната на Главната ул. "Отец Паисий". Там броят на паркоместата ще бъде намален, паркирането ще се извършва успоредно, а тротоарите ще увеличат площта си, каза градоначалникът.  

Освен това през 2018-а ще стартира поредният етап от разширяване на велоалейната мрежа в града.

Идеята е да се замислиш дали да отидеш с кола в центъра, коментира Иван Тотев.

Стъпка три била подобряване на масовия градски транспорт, за да се качат повече хора в автобусите.

Как ще стане това, очаквайте подробности.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Много добре измислено! Аз и сега съм изкушен да се возя с градския транспорт. Шофьорите и кодукторите масово вече бият, тормозят и обиждат пътуващите. Какво по-голямо удоволствие от това? Много добре го е измислил кмета, браво!

  2. “Идеята е центърът да бъде все по-труднодостъпен с кола, обяви днес кметът Иван Тотев”. Това не е толкова трудно и Тотев вече постигна забележителни успехи. Движението се превърна в ад, паркинги за гражданите липсват, частници заграждат улици с разрешение на общината, автомобилът се превръща в привилегия на някакъв елит снабден с пропуски. Като в Северна Корея или у нас през сталинизма. За народа са автобусите.

  3. Само да попитам, мамин Крадльо и бандата му до общината пеша ли ще ходят, или за тях нормите пак няма да важат?

  4. Болни мозъци! От ден на ден осират все повече цеия град с малоумни идеи!
    На фона на тези брутални задръствания и денонощно изнервяне по улиците… тето с всяка година става все по-голямо и необратимо… вместо да мислят как да разширяват улици… те всеки ден ми ги орязват и стесняват с тия идиотски вело алей, пешеходни зони и безкрайни други тъпотии!!!

    Пеша ще съм ходел… алооо, болен мозък…!!!

  5. Много добра идея….Може и без кола….Спокойно от домът си,може да се предвижиш до центъра с друга алтернатива…Крайна сметка градът не е много голям….Радвам се..за тази инициатива

  6. Добра идея е да се замисляш преди да отидеш с кола към центъра. Още по-добра идея е да се осигури надежден и удобен градски транспорт за замислящите се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина