БългарияЖивотКултураНовини

Започва записването на класираните в гимназия на III-ти етап

Записването на класираните ученици в гимназиален курс на обучение на трети етап започва днес и ще продължи до 2 август, включително, напомнят от РУО – Пловдив. То се извършва в училището, в което осмокласниците са приети.

Вижте Кои гимназии в Пловдив приемат с най-висок бал. Още по темата четете в подробния Наръчник за кандидатстване след VII клас в Пловдив.

След обявяване на резултатите от III-тия етап За 154 седмокласници приемът в гимназия в Пловдив още виси.

До края на кампанията остава още едно последно – четвърто класиране, което ще се проведе от 07 август до 08 август 2023 г. Свободните места ще бъдат обявени на сайта на РУО до 4 август. В него могат да участват ученици, завършили успешно основно образование, които не са кандидатствали до момента или които не са се записали в нито едно училище в страната

Списъците с класираните ще бъдат обявени до 10 август, а записването е в работните дни от 11 до 14 август в училището, в което са приети.

Незаетите места след четвърти етап ще станат ясни до 16 август, а попълването им ще се осъществи до 10 септември по ред, определен от директора на съответното учебно заведение, при спазване на изискването за класиране в зависимост от формирания бал.

снимка: dcnews

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина