БългарияНовини

Бърз кредит – добро решение ли е в момента?

В последните месеци инфлацията се увеличи значително. Всички забелязваме това. Цените на основните продукти и услуги станаха осезаемо по-високи. В същото време заплатите не се увеличават с такава скорост, което води до затруднения сред потребителите. За да се справим с големите разходи често прибягваме до вземането на пари на заем. Голяма част от хората в България имат кредити. За да изпълним дългосрочна цел обикновено вземаме потребителски кредит от банка, а когато имаме спешна нужда от пари прибягваме до бързи заеми.

Добра идея ли е да вземете бърз кредит?

Да вземете бърз кредит може да се окаже добро или лошо решение, зависи от ситуацията. Съветваме ви да не вземате необмислени заеми за ненужни неща. Импулсивните покупки обикновено не са добро решение. Ако не знаете как ще върнете взетата сума също не прибягвайте към кредит. Не вземайте заеми, за да залагате на хазарт или пък да инвестирате в рискови активи. Ако допуснете просрочия по заема ще започнат да текат наказателни лихви, което ще го оскъпи. Също така ще ви се натрупа лоша кредитна история, която ще ви затрудни при следващо вземане на бърз кредит.

Ако заемът ви е нужен за нещо важно и очаквате средствата в бъдеще да ви стигнат, за да го погасите, тогава вземането му е добро решение. Един бърз кредит за ниска сума, изтеглен в правилния момент, може дори да предотврати финансови проблеми в близкото бъдеще. Ако сега закупите нещо на добра цена, то може да ви спести или донесе пари.

Проучете откъде да вземете изгоден бърз кредит

Фирмите, предлагащи бърз кредит стават все повече. За да изберете най-подходящият заем за вас ги проучете. Прочетете мненията в интернет, попитайте познати и използвайте сайтовете за сравнение. Също така разгледайте сайтовете на дадените фирми и вижте какво предлагат. Разберете изискват ли поръчител или пък лице за контакт. Вижте какви промоционални оферти се предлагат в момента.

Да върнете заема навреме е от съществено значение

Погасяването на вашия кредит ще ви донесе редица позитиви. Поради доброто ви кредитно досие финансовите институции ще ви имат повече доверие и ще могат да ви предлагат по-изгодни условия по следващи заеми. Много небанкови компании имат програми за лоялност, с които поощряват коректните си клиенти. Ако сте част от лоялния клуб на дадена фирма за бързи кредити ще можете да получите по-големи суми или пък по-изгодна лихва. Попитайте за повече информация относно тези условия.

Просрочията от своя страна водят до негативни последици. Първата от тях е, че ви се натрупват допълнителни лихви за периода, в който сте просрочили. Освен, че задължението ви се оскъпява, ви се натрупва и лоша кредитна история в Централен кредитен регистър. Влошеното досие в ЦКР ви пречи да се възползвате от изгодни заеми в бъдеще. Възможно е да вземете заем с влошена кредитна история, но той най-вероятно ще е по-скъп. Също така има голям шанс да ви бъде изискан солидарен длъжник. Плащайте задълженията си навреме и ако имате затруднения се свържете с кредитния си експерт. Така ще избегнете редица неприятности и ще спестите време и пари.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина