Започва строителството на мястото на незаконно съборената къща на Куцоглу

Актуално Градът Забравеният град Новини Под ножа

След условната присъда за незаконното унищожаване на паметник на културата– къщата на Куцоглу, проектирана от Йосиф Шнитер, бизнесдамата Вероника Иванова започва да строи в имота на „Гладстон“. Преди няколко дни инвеститорите в апетитния парцел на метри от общината са получили строително разрешение, а от утре започват да копаят там, където до преди няколко години стърчеше гордо великолепната сграда на Шнитер.

Тя бе съборена на 5 юни 2019г. Днес, почти три години по-късно, място бе докаран багер, с който стартират изкопните дейности.Куцоглу Вероника Иванова сграда Шнитер незаконно събаряне

Според строителното разрешение Вероника Иванова трябва да възстанови къщата на Куцоглу така, както е изглеждала и с приблизително същите материали и строителна техника. Дали това ще се случи, предстои да разберем. В задната част на имота тя има право да разгърне ново строителство, което обаче да е съобразено с визията на съборения от нея културен паметник и градската среда. Разрешението за жилищна сграда с апартаменти, а проектът е одобрен от НИНКН. Проектант е арх. Румяна Пройкова.

Имотът ще бъде проучен детайлно от археолози, тъй като е почти сигурно, че там ще има останки от античния град.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Започва строителството на мястото на незаконно съборената къща на Куцоглу

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.