Започна събарянето на Гарнизонна фурна, сградата дава сериозен отпор (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

Актуално Градът Забравеният град Новини Под ножа

Започна събарянето на Гарнизонна фурна. Обективът на Под тепето надзърна зад загражденията днес, за да ви направи свидетели на разрушаването на сградата. Която, очевидно, дава сериозен отпор на тежката строителна техника. Екипите, натоварени със задачата да разчистят имота, срещат сериозни трудности с масивния градеж. Два багера и няколко работника са на обекта.

Припомняме, че преди да започне зачистването на парцела, районът бе огледан от комисия еколози на районната администрация, които са описали кои дървета трябва и могат да бъдат запазени. Извършени са проверки за техническото състояние на съществуващите постройки, като констатациите на експертите са, че те са опасни и самосрутващи се. Ще бъде запазена единствено сградата в южната част на терена, която някога е била архив.

Фирмата, която събаря сградата, ще получи 350 хиляди лева за работата си, гласувани преди няколко години от Общински съвет. По план там целият терен е за озеленяване- строителство не може да има, ще има само и единствено парк.

 

Споделете ни във:

4 коментара за “Започна събарянето на Гарнизонна фурна, сградата дава сериозен отпор (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

 1. Ще направим градинка защото тепето е чак от другата страна на ж.п. линията.
  Нали щеше да се самосрутва.
  Какъв е този сериозен отпор.

 2. Нали беше опасна от самосрутване?А?А сега давала отпор!Ще направим градинка срещу 305 милиона лева,както кондукторката градинка.

  1. Която статия за 305 МИЛИОНА ограда около Градската Градина (“Дондукова”) за да не би да остане достъпна БЕЗ БИЛЕТ бидейки критична, политНЕкоректна ИЗЧЕЗНА ОЩЕ СЪЩИЯ СЛЕДОБЕД, ако забелязвате, ето Линк:
   https://podtepeto.com/aktualno/predstoi-zapochvane-na-rekonstrukciyata-na-dondukovata-gradina/comment-page-1/#comment-155656

 3. Градено от Дюлгери по просташки от истински зидарии, яки хоросани и стегнати мазилки за разлика от Архитектурните Шедьоври (Велодроми, Аерогари, Галерии) в Стила на 21-вия век =ДжамТенеке.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.