АктуалноГрадътЗабравеният градМненияНовиниПод ножа

Започна събарянето на Гарнизонна фурна, сградата дава сериозен отпор (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

Започна събарянето на Гарнизонна фурна. Обективът на Под тепето надзърна зад загражденията днес, за да ви направи свидетели на разрушаването на сградата. Която, очевидно, дава сериозен отпор на тежката строителна техника. Екипите, натоварени със задачата да разчистят имота, срещат сериозни трудности с масивния градеж. Два багера и няколко работника са на обекта.

Припомняме, че преди да започне зачистването на парцела, районът бе огледан от комисия еколози на районната администрация, които са описали кои дървета трябва и могат да бъдат запазени. Извършени са проверки за техническото състояние на съществуващите постройки, като констатациите на експертите са, че те са опасни и самосрутващи се. Ще бъде запазена единствено сградата в южната част на терена, която някога е била архив.

Фирмата, която събаря сградата, ще получи 350 хиляди лева за работата си, гласувани преди няколко години от Общински съвет. По план там целият терен е за озеленяване- строителство не може да има, ще има само и единствено парк.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

    1. Която статия за 305 МИЛИОНА ограда около Градската Градина („Дондукова“) за да не би да остане достъпна БЕЗ БИЛЕТ бидейки критична, политНЕкоректна ИЗЧЕЗНА ОЩЕ СЪЩИЯ СЛЕДОБЕД, ако забелязвате, ето Линк:
      https://podtepeto.com/aktualno/predstoi-zapochvane-na-rekonstrukciyata-na-dondukovata-gradina/comment-page-1/#comment-155656

  1. Градено от Дюлгери по просташки от истински зидарии, яки хоросани и стегнати мазилки за разлика от Архитектурните Шедьоври (Велодроми, Аерогари, Галерии) в Стила на 21-вия век =ДжамТенеке.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина