Започна първата мащабна реконструкция в Тютюневия град

Актуално Градът Забравеният град Изпод тепето Новини
Тютюневия град

Общината е издала строителното разрешение за бившата централа на „Родопи”

Започна първата мащабна реконструкция в Тютюневия град. Скеле вече е оградило бившата централа на тютюнева фабрика „Родопи” на ул. „Иван Вазов” и „Авксентий Велешки”. Миналата седмица общината е издала строително разрешение и дейностите по ремонта на сградата стартираха.

Инвеститор е дружеството „Виктория Сити Център” с управител Величко Яков. Фирмата получи зелена светлина за реконструкцията на склада след окончателното произнасяне на Върховния административен съд. Проектът беше замразен за четири години и пътят до неговото стартиране беше свързан с планове, проекти, преписки, съдебни дела и отворени писма до институции, медии и общественост. От компанията заявяват, че инвеститорът и архитектурният екип са се съобразили както с историята и стила на града и квартала, така и със съвременните норми и изисквания. Сградата ще бъде реконструирана, укрепена и адаптирана към съвременните изисквания за сигурност и функция, добавят от „Виктория Сити Център”.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Започна първата мащабна реконструкция в Тютюневия град

  1. Да не сатне като прстъпни съборената къща на Цар Асен, тьотката на Лекси ни убеждаваше, че щяла да я втзстанови..сега си е мутрокоптор. каза:

    Пловдив не вярва на гербомицели, когато заприлича на това , което беше злоумишлено унищожено , тогава ще гърмим шампанското.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.