АктуалноГласовеКриминалеНовини

Загиналият в катастрофа в Първенец е Йордан Лянин

Смъртта на 22–годишният бивш футболист на ФК „Брестовица“ изважда на протест жителите на селото, Искат спешно обезопасяване на отсечката

Жителите на пловдивското село Първенец подготвят протестни действия, след трагедията, при която загина млад мъж на главния път в населеното място преди два дни.

Припомняме, че при катастрофа там почина 22-годишен моторист. Загиналият е Йордан Лянин – бивш футболист на ФК „Брестовица“. Сигналът за инцидента е получен около 18.20 ч. на 23 май. Съобщено е, че лек автомобил Волво предприел обратен завой, а в него се блъснал мотоциклет Сузуки. Младият мъж, управлявал мотора бе транспортиран с линейка за оказване на спешна медицинска помощ, но малко по-късно в полицията е съобщено за смъртта му. Шофьорът на колата е на 75 години.

ПТП-то отпреди два дни се оказа последната капка, преляла чашата на търпението на жителите на Първенец. Хората там настояват за спешно обезопасяване на отсечката, която по думите им буквално се е превърнала в състезателна писта.

Фаталният сблъсък на централна улица в селото се е случил пред очите на десетки свидетели.

„Причината за този сблъсък е отнемане на предимство и каране на висока скорост от страна на моториста“, разказа пред Нова тв Мартин Крусев, който живее в близост до мястото на катастрофата.

По думите му скоростта, с която се е движел мотора е била поне 100 км/час.

Хората от селото са започнали подписка за поставянето на светофарна уредба, изкуствени неравности за ограничаване на скоростта, както и пешеходна пътека.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина