АктуалноГрадътИзбор на редактораКриминалеМненияНовини

Задържаха агресор от Капана, нападнал жена в подлез

Арестуваха 24-годишен за нападение на жена в подлез и предполагаеми серия подобни престъпления по улиците в центъра на града. Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем И.С., за това, че причинил лека телесна повреди по хулигански повреди на  29 -годишната Р.Б. 

В хода на разследването е установено, че на 15 март 2023 г., в Пловдив, И.С. се намирал в подлез в центъра. Покрай него преминала Р.Б.  В едни момент той се обърнал към преминаващата зад него жена и без да й каже нищо й нанесъл удар с крак в областта на лявото бедро. И.С. си тръгнал.

Пострадалата е подала сигнал във Второ РУ и вследствие на извършените оперативно – издирвателни мероприятия извършителят е бил установен.

Действията са му били записани на охранителна камера в подлеза.  По досъдебното производство са извършени разпити на свидетели, разпознаване, иззети веществени доказателства – записи от камери.

И. С. е криминално проявен и осъждан за кражби и хулиганство.  Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои днес, 20 март 2023 г., да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

При разследването са събрани доказателства, че това не e единична проява на И.С., който и друг път е нападал и удрял жени на улицата в Пловдив. В тази връзка прокуратурата се обръща с призив, ако има други пострадали жени от И.С.,чиято снимка правораздавателните органи разпространяват.

Проблемите на Ядрото във фокуса на „В Капана“ на Под тепето – ВИДЕО

Въпросният млад мъж е известен и с няколко хулигански прояви в квартал Капана. В квартала е известен с агресивното си поведение.

Извадиха нож на собственик на ресторант в сърцето на Капана

Само преди седмици той извади нож тип пеперуда на собственик на ресторант и го заплаши, че „ще го коли“, както разказа пред нашата камера ресторантьорът в края на миналата седмица.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина