АктуалноГрадътНовини

Търсят се доброволци за тренировки на кучета от Общинския приют  

Първите два урока за инструктори в „Опашато училище“ преминаха при огромен интерес

Общинският приют за безстопанствени кучета в Пловдив и фондация „Лео“ стартираха този месец инициативата „Опашато училище“ за безплатни тренировки за кучета от приюта в Пловдив. Проектът е съвсем нов за града под тепетата и вече са проведени две тренировки, на които над 40 доброволци са преминали инструктаж, за да могат да водят кучета на тренировка.

„Нашият треньор Данаил Пенев има огромен опит с безстопанствени животни и работа в приюти, така че оставаше само да намерим доброволци, които да участват в тренировките като водачи на кучетата“, разказа Мария Гичева от фондация „Лео“.

От приюта пък съобщиха радостната новина, че още преди да е приключила втората тренировка тази неделя един от доброволците е осиновил обитател на приюта.

Част от доброволците имат и собствени кучета, други искат да имат, но в момента нямат възможност, затова идват да тренират с кучетата от приюта. Увериха се, че упражненията са лесни и няма нищо страшно, уверяват организаторите.

Те вярват, че с помощта на доброволци, които заразяват с ентусиазъм и разказват за инициативата, можем да се превърнем в едно малко „кучешко“ общество, което с общи сили да помогне на четириногите от приюта да получат нужното внимание, знания и обучение, за да излязат от клетките в приюта и да намерят своите осиновители.

Общински приют Пловдив, в лицето на управителя – Д-р Веселин Бекирски, ни приеха с отворени ръце и ни съдействат по всякакъв начин, така че тези тренировки да са факт и кучетата да имат шанс за по-бързо осиновяване и съответно по-добър живот. Тази седмица приюта също ще отвори врати в неделя, неработен ден, за да може да проведем тренировката„, обяви още Мария Гичева.

Фондация „Лео“ се ангажира да осигурява поводи, нашийници и лакомства с цел безопасно провеждане на тренировките. Оборудването е ново и е предназначено конкретно за тези тренировки.

Записването за доброволци става през сайта на фондацията.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина