АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКриминалеМненияНовиниПод ножаРазследване

За втори път свалят синята лампа от лимузината на Николай Пловдивски

Митрополията имала няколко такива сигнализационни устройства, които могат да бъдат ползвани само в автомобили със специален режим на придвижване

Полицаи снимаха Аудито на владиката, видя го и министър Демерджиев

Синята лампа на предното стъкло на митрополитската лимузина ще бъде свалена за втори път от органите на МВР.

Синята лампа на митрополитската лимузина не остана незабелязана днес пред храм „Св.Марина“

Такава заявка даде днес вътрешният министър Иван Демерджиев пред Под тепето, след като отново поставихме въпроса за закононарушението на Николай Пловдивски.

Припомняме, че полицейската лампа веднъж бе свалена от автомобила на митрополита от полицията. Това се случи в началото на септември, след редица наши сигнали и въпрос към министър Демерджиев. Преди десетина дни обаче устройството отново се появи на предното стъкло на Аудито с регистрационен номер РВ 3737, в което се вози висшият духовник. Лампата бе закачена отново, сякаш напук на МВР и на законите, пред които би следвало всички да сме равни.

Аудито на митрополията с незаконната синя лампа, близо до Мерцедеса на НСО със законно такова устройство

Днес вътрешният министър се увери с очите си, че на предното стъкло на въпросното Ауди отново се е появило сигнализационно устройство, каквото може да се ползва само в автомобили със специален режим на придвижване. Демерджиев пристигна преди обед в храм „Св. Марина”, за да участва в заупокойната молитва в памет на жертвите на войната по пътищата, водена от самия Николай Пловдивски. Служебният мерцедес на министъра спря почти до Аудито на митрополита. На предните стъкла и на двата автомобила имаше светлинно устройство- едното в колата на НСО, другото незаконно поставено, на автомобила на пловдивската митрополия.

Пред медиите министър Демерджиев говори за нарушенията на Закона за движение по пътищата, по повод Деня на почит към загиналите и ранените при пътнотранспортни произшествия. В контекста на същия този Закон, Под тепето припомни на първия човек в МВР, че пловдивският митрополит отново извършва закононарушение, с връщането на синята лампа в Аудито си.
Оказа се, че пловдивската епархия разполага с няколко такива специализирани сигнализационни устройства, неясно откъде. „Ще ги приберем всички”, категоричен бе министър Иван Демерджиев пред Под тепето, преди да влезе за панахидата в храма.

Докато вървя заупокойната молитва, цивилен служител на МВР, с който вътрешният министър дойде в Пловдив, снима синята лампа на предното стъкло на Аудито с номер РВ 3737. Лимузината огледаха и униформените полицаи, които се грижеха за охраната на събитието.

Очакваме резултата от тези действия и от анонса на министър Демерджиев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

13 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина