АктуалноВластГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовиниПод ножа

Николай Пловдивски върна синята лампа на лимузината си

Точно два месеца. Това бе времето, в което Николай Пловдивски не извършваше закононарушение пред очите на всички. Два месеца от деня, в който МВР свали синята лампа от обзорното стъкло на лимузината му Ауди с регистрационен номер РВ 3737. Това се случи в началото на септември, след множество публикации на Под тепето, сигнали до МВР и ангажимент на вътрешния министър Иван Демерджиев. Е, лампата бе свалена.

До миналия петък, когато сигналното устройство, което може да се ползва само в автомобили със специален режим на движение, се върна на стъклото на Аудито на владиката. И той отново е в закононарушение.  То е било забелязано от Атанас Бояджиев, присъствал на откриването на новия ритейл парк на Карловско шосе, на което Николай Пловдивски отслужи водосвет.

„ Години наред полицията си затваря очите пред безпардонното нарушаване на закона от дядо владика. Полицейската лампа на предното стъкло на митрополит Николай се оказа сериозно препятствие пред органите на реда.

Дълга редица от директори на ОД на МВР си заминаха, но полицейската лампа оцеля.

Редица министри обещаха да приложат закона, но… полицейската лампа оцеля.

Интересно ми е, след като сегашният министър на вътрешните работи си късаше ризата и се кълнеше във върховенството на закона и заяви на всеослушание, че МВР е свалила лампата от подареното Ауди на митрополита, защо днес на откриването на поредния ЛИДЛ в Пловдив, синята лампа си стоеше на предното стъкло на митрополита.

Явно ние с вас сме равни пред закона, но дядо Николай е по-по-равен”, написа Бояджиев.

Под тепето дочу, че в началото на септември Николай Пловдивски ама никак не е бил доволен от „дързостта“ на вътрешният министър и заради упорството на Под тепето. Свалената синя лампа е била тема на разговор на всякакви нива и във всякакви институции. Е, резултатът е на лице.

ПРОСЛЕДЕТЕ ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ С НЕЗАКОННАТА СИНЯ ЛАМПА ТУК

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

    1. Религията има нужда от синя лампа ли? Нали Бог чертае пътя… Не сигнализационните устройства! И църквата не е религията, все пак! Особено БПЦ. От там могат да те свържат само с вносителя на Ауди или Ролекс!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина