АктуалноБългарияЖивотНовини

Времето в Пловдив: Слънчево, максималните температури слабо ще се повишат

Вижте още какво време ни чака в следващите 7 дни от 5 юни до 11 юни

Сутринта на места в котловините и около водните басейни ще се образува мъгла. Минималните температури в Горнотракийската низина ще са 14-16°С.

През първия ден от новата седмицата ще преобладава слънчево време. Атмосферата отново ще е нестабилна предимно в Западна България, където около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места се очаква да превали и прегърми.

Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 23 -25°, а в региона на Провдив ще достигнаг до 26-27°С.

Повече слънчеви часове очакваме до обяд във вторник и сряда, но следобедите отново ще се развива купесто-дъждовни облаци и на изолирани места в масивите от Западна България ще паднат краткотрайни валежи.

Започналото повишение на температурите от вторник ще се задържи и през следващите дни. Над по-голямата част от България в четвъртък ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност, която следобед ще намалява до слънчево време. Отново временни увеличения на облачността се очакват в петък в масивите от Южна България, но валежите ще са на по-малко места. Вятърът ще е от изток-североизток.

Времето в събота и неделя ще се влошава. Синоптиците очакват нови валежи и гръмотевични бури, но и по-високи дневни температури – между 26-31°С.

Снимка: Aleksander Marinov

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина