АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Веселина Александрова: Тотев излъга за Панаира

Лидерът на ПП ГЕРБ в Пловдив и бивш кмет на града Иван Тотев застана до сегашния градоначалник и излъга пред камерите на журналистите по темата за Панаира, това заяви в коментар пред Под тепето председателят на групата общински съветници от Демократична България адв. Веселина Александрова.

Припомняме, че на спешно свикан брифинг във фоайето на Община Пловдив, непосредствено след втората пропаднала извънредна сесия за Панаира днес и преди протеста пред х-л „Санкт Петербург“, където по обяд започва общото събрание на „Пълдин Туринвест“ АД за апорта на варненските акции.

На брифинга, който ви предохме на живо кметът Здравко Димитро заяви, че ще обжалва решението на Общото събрание на Пълдин Туринвест, като няколко пъти подчерта, че това му вменява решението на местния парламент от 19-ти декември.

До него предшественикът му Тотев в опит да оневини липсата на съветниците от ГЕРБ на извънредната сесия, заяви категорично, че тези заседания са безсмислени и не може да произведат нищо.

Тотев подчерта, че Ясен Михайлов – представителят на Общината в общото събрание, /ГЕРБ/, ще изрази там своето несъгласие с увеличаването на капитала и ще съобщи, че община Пловдив ще обжалва, като подчерта, че щял да гласува „Против“.

На въпрос на репортер на Под тепето, въз основа на кое Решение на ОбС ще гласува против, тъй като в цитираното по-горе му е вменено да гласува „За“ апорта, Тотев заяви, че това е брифинг и няма да отговаря на въпроси, след което заедно със Зико се качиха по стълбите към кметския кабинет.

Това е директна лъжа, Общинският съвет със скандалното решение от 19-ти декември е възложил на своя представител в Общото събрание във т. 2 да гласува „За“. В т.1 той ще заяви, че Община Пловдив ще задейства блокираща квота, ако апорта бъде гласуван„, поясни тя.

Александрова още веднъж напомни, че по т. 2 му е вменено да е съгласен със всички предложения и по всички точки ще гласува „ЗА“. Решението е публично, там ясно е записано какво е упълномощен Ясен Михайлов.

Ако той направи нещо различно, това вече друг въпрос, коментира адв. Александрова.

Относно изявлението на Тотев, че извънредната сесия е безсмислена и няма да промени нищо, тя подчерта, че заседанието е свикано точно с цел да се промени цитираното решение.

„С това си твърдение той си противоречи. Трябва да е ясно, че ако съветниците на ГЕРБ бяха дошли на сесията и бяха гласували предложението, то днес Ясен Михайлов щеше да е упълномощен да гласува „против“, категорична е адв. Александрова.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

 1. OT POTV / КАЗУСИ днес ===> коментари Копи/Пейст, цитат:

  „Таня Г. да се саможертва и да си губи времето в „интервю“ пред това нечленоразделно заекващо ръкомахащо русоляво създание което й се пречка, не я изслушва, прекъсва я, гелпи се, греши с копчетата и с реплики от зрителите = ТОВА Е ГРОСТО ГРЕХОТА.

  Ако бяха я оставили на мира да си изложи няколко Казуса които ТЯ намира за съществени подредено и артикулирано както ТЯ умее много даже по-добре без „водещ“ (кис-кис) щешр да бъде по-приятно, а и по-ПОЛЕЗНО за Града.

  НЕ БИВА ДА ИМ СЕ СТЕСНЯВА НА ТЕЛЕВИЗИОНЕРИТЕ, НЕЙЗИНОТО СИ СОБСТВЕНО ИЗЛЪЧВАНЕ, ПРИСЪСТВИЕ И ВИБРАЦИИ ДАЛЕЧ ГИ ПРЕВЪЗХОЖДАТ ===> BRAVA! . . . „

  1. Вече стана сложно да не би да се обиди някой от ДВУ – ПОЛЮСНОТО (=двуПоловото сиреч) разделение на човечеството па да ни изправи за оскърблението пред СЪД – та вече ша опотребяваме неутралното:

   „ТО“.

   СЪЩЕСТВОТО

  1. Будало, тия двете думи една до друга не вървят, все едно както

   ДЪРВЕН КАМЪК.

   (Ама нищо де, не се отчайвай, вече си се утвърдил из ПловдивОнЛАЙНА като недоиван мазолест РЕКТУМ)

   ((За твое сведение „аятоЛЛах“ се пише с две Л както и „аЛЛах“ или вие Шиити в Персия си имате други табиети?))

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина