АктуалноГрадътНовини

Вдигат жп-линията по „Копривщица“ на 15 метра височина

Готов е идейният проект за повдигане на железопътната линия по бул. „Копривщица“ в Пловдив. Новината съобщи служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. Тя ще вдигне на 15 метра височина, за да се избегнат задръстванията при кръстовищата с пътните артерии „Пещерско шосе“, „Свобода“ и „6-и септември“.

След идейния проект предстои изготвяне на технически, за който ще се пусне обществена поръчка. Това ще стане до няколко месеца. Там ще бъде уточнено в конкретика откъде ще минава бъдещата градска железница или S-Bahn, каква свързаност ще има със съседните общини. Идеята е той да бъде максимално полезен както за гражданите, така и за бизнеса. В идейния проект рингът минава от Централна гара, през бул. „Копривщица“ и гара Филипово до гара Скутаре. Там кръгът продължава на юг към жп-гара „Тракия“.

Със сигурност ще има отклонение и до Крумово и летище „Пловдив“. За тази връзка обаче ще трябва да има отчуждителни процедури, но по тях вече се работи.

До обявяването на обществената поръчка за техническия проект, областният управител има задача да състави координационна група с кметовете на съседните общини. Работната група ще уточни и съгласува точно къде ще има спирки – или градски гради. Относно подвижния състав министърът уточни, те влакчетата вече се купуват. За тях има осигурени средства и се работи по купуването им.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

 1. Я по-хубаво недейте…Съкън…Пак изхвърляния!Ремонтът на „Кукленско шосе“ не е довършен,защото забравили да проектират подмяната на ВИК-то…Мизерия на мисълта…Даже знаците с ограничение на скоростта на 30 км/ч. поради ремонта,който го няма,не махат!!!
  По едно време като изригнаха-ще ремонтираме танковете на Украйна! И това се спиииихна…
  Едни прозаични стадиони не можете да довършите и скандали…
  Така че…Вижте първите ми три изречения по-горе…

 2. Я по-хубаво недейте…Съкън…Пак изхвърляния!Ремонтът на „Кукленско шосе“ не е довършен,защото забравили да проектират подмяната на ВИК-то…Мизерия на мисълта…Даже знаците с ограничение на скоростта на 30 км/ч. поради ремонта,който го няма,не махат!!!
  По едно време като изригнаха-ще ремонтираме танковете на Украйна! И това се спиииихна…
  Едни прозаични стадиони не можете да довършите и скандали…
  Така че…Вижте първите ми три изречения по-горе…

  1. Лесна работа –на думи кудкудяк-кудкудяк:

   =ДемонтирВаме релсите на цялата линия

   =Изгребваме чакъла под траверсите и го подаряваме на МИКИ ПОПА

   =започваме да съчиняваме МОСТ по цялата дължина и то нависоко

   =продължаваме да „проектирваме“ с пропуски и вдъхновения

   =преработваме съчиненията противоречащи на здравио разум

   =подготвяме са за построяване на МОСТ дългичък, ама и височък

   =прекратяваме постройката поради „ПАРИ НЕМА“

   =търсиме отнЕкъде БОРЧОВЕ за сметка на внучките

   =закопаваме проекто поради ИЗБОРИ, бунтове, комонизам

   =ЦРУ със АМзаБГ довършват МОСТчето срещу нЕкои условийца („альошата“ и т.н. задължителен изпит алабамски от прогимназията)

   =вър’у мосто почваме да полагаме нЕкои релси

   =спираме полагането на релсите които се оказват китайски

   =опитът на някои групировки да пробутат съветски релси вместо китайските се разобличава, обсъжда, осъжда и враговете биват сумарно разстреляни

   =старите релси се изваждат от „отговорно пазене“ (Тютюк) и се закрепват по мосто с лепенки от РабФаковски ГЕРБави КАЛИНКИ

   =тренот дерайлирВа.

   СелСъветът се разписва във ведомостта. Всички сме щастливи

   1. Добре представената история с „естакадата“ направена от Калинки СелСъветски свършва с ДЕРАЙЛИРАНЕ на влака от височина петнайсет метра – което представлява ЗРЕЛИЩЕ достойно за КултКалендар“НАСЛЕДСТВО“ на Архео-Кул-Туриста.

    Отсега инсталирам на възлови точки автоматизирани камери с Motion Trigger.

    Оферти за видео-документа =44″ секунди…?

    1. „ЗаспалМуйкоВсламата“ и будали от клуб АЙЛЯК не се притаесняват, че два вагона от дерайлиралия отвисоко влак може би съдържат отровни химически вредности.

     Но вагоните може да не са два, а ТРИ…

     И четвърти някакъв е натоварен с бомби за Украина…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина