АктуалноГрадътНовини

Ремонтът на Бетонния мост започва през лятото

Ремонтът на Бетонния мост, който свързва центъра на града с Кючук Париж, ще започне през лятото. Това съобщи служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. Той пристигна в Пловдив на работна среща с областния управител и експерти в транспортната сфера заради няколко важни инфраструктурни обекта в пловдивския регион.

Бетонният мост трябва да бъде повдигнат, за да бъдат спазени изискванията на железопътния транспорт и линията, която минава под него. Министърът бе категоричен, че работата по ремонта ще започне най-рано през лятото – след като бъдат оправени връзките с улиците „Даме Груев“ и „Македония“. Ще се изчака и завършване на ремонта, който ще започне тази вечер по северното платно на бул. „Христо Ботев“ във връзка с пробива под Централна гара.

По думите на министъра, срокът за реконструкцията на Бетонния мост е 4 месеца. Това означава, че до края на годината той трябва да бъде повдигнат на необходимата височина и готов за употреба от автомобили отново.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. НИКАКЪВ БЕТОНЕН МОСТ НЯМА ДА СЕ ДОКОСВА И СПИРА ОТ НАПЪЛНО ФУНКЦИОНАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ, В ПЪЛНИЯ СИ ОБЕМ, преди да е пуснат и Модър – Царевец, и новия път под Централна гара, и целия Южен от-до!!! Категорично, казал съм! Грам не ме интересуват кметове, общински съветници, управници, простотиите на транспортния министър, интересите на ЖП-то, на всякакви други фирми, фирмички, лица било под влияние на други такива в, или извън БГ! Да ги /ви глобяват наред, и да връщат неусвоените ЕВРО пари! Този мост няма да се докосне, докато всичко в квартала като настоящи ремонти и нови строежи не бъде официално отворено и функциониращо, да не говорим, че в квартала трябва да се разшири двойно целия Южен и направи направо на “ магистрала “ образно казано, както и Околовръстното, и една камара, други улички и пресечки през новите квартали и кварталчета м/у Южен и Околовръстното! Всичко което изписах от-до, в спешни срокове и порядък ДО КРАЯ НА ИДНОТО ЛЯТО!!! Наред сте ми на… сещайте се, на кое. Всичките управници, ще изпълнявате каквото ви се казва само и единствено от такива като мен, и ще се покланяте! Чак когато всичко от-до по мераците ми бъде задоволено и описаното изпълнено не на 100, а на 1100 % – тогава ще се затваря Бетонения! Ясно?! Те тоя път изобщо ни мен, ни който и да е друг в квартала, че дори и в целия град не го интересува какво ВИЕ мислите по въпроса, и какви са вашите мераци! До края на Март да е възстановен, лъскав, лачен и изметен, чисто нов, целия Южен + Модър – Царевец + пътя под Централна ЖП гара, а след това, в рамките на следващите 2-3 месеца да сте направили всичко останало, което описах по-горе като нови разширения, улици, околовръстни, проекти и прочие! Във всяка нормална страна всичко, което изписах, на куп се прави за ДО 2 МЕСЕЦА!!! Изобщо не се обяснявайте, няма над какво да мислите и разсъждавате… не го умеете, нищо не става от вас! Ще изпълнявате дословно каквото ви се казва, без да разсъждавате и общувате помежду си дори! Толкова по темата тоя път… много отдавна прекалихте, и достатъчно ви търпят всички през последните десетилетия! От-до всичко, което се прави по града в момента трябваше да е реалност и факт още преди 20 години буквално, а в момента да разширявате всички улици и булеварди двойно и като бройка, и като широчина! Пф!!!!

  2. НИКАКЪВ БЕТОНЕН МОСТ НЯМА ДА СЕ ДОКОСВА И СПИРА ОТ НАПЪЛНО ФУНКЦИОНАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ, В ПЪЛНИЯ СИ ОБЕМ, преди да е пуснат и Модър – Царевец, и новия път под Централна гара, и целия Южен от-до!!! Категорично, казал съм! Грам не ме интересуват кметове, общински съветници, управници, простотиите на транспортния министър, интересите на ЖП-то, на всякакви други фирми, фирмички, лица било под влияние на други такива в, или извън БГ! Да ги /ви глобяват наред, и да връщат неусвоените ЕВРО пари! Този мост няма да се докосне, докато всичко в квартала като настоящи ремонти и нови строежи не бъде официално отворено и функциониращо, да не говорим, че в квартала трябва да се разшири двойно целия Южен и направи направо на “ магистрала “ образно казано, както и Околовръстното, и една камара, други улички и пресечки през новите квартали и кварталчета м/у Южен и Околовръстното! Всичко което изписах от-до, в спешни срокове и порядък ДО КРАЯ НА ИДНОТО ЛЯТО!!! Наред сте ми на… сещайте се, на кое. Всичките управници, ще изпълнявате каквото ви се казва само и единствено от такива като мен, и ще се покланяте! Чак когато всичко от-до по мераците ми бъде задоволено и описаното изпълнено не на 100, а на 1100 % – тогава ще се затваря Бетонения! Ясно?! Те тоя път изобщо ни мен, ни който и да е друг в квартала, че дори и в целия град не го интересува какво ВИЕ мислите по въпроса, и какви са вашите мераци! До края на Март да е възстановен, лъскав, лачен и изметен, чисто нов, целия Южен + Модър – Царевец + пътя под Централна ЖП гара, а след това, в рамките на следващите 2-3 месеца да сте направили всичко останало, което описах по-горе като нови разширения, улици, околовръстни, проекти и прочие! Във всяка нормална страна всичко, което изписах, на куп се прави за ДО 2 МЕСЕЦА!!! Изобщо не се обяснявайте, няма над какво да мислите и разсъждавате… не го умеете, нищо не става от вас! Ще изпълнявате дословно каквото ви се казва, без да разсъждавате и общувате помежду си дори! Толкова по темата тоя път… много отдавна прекалихте, и достатъчно ви търпят всички през последните десетилетия! От-до всичко, което се прави по града в момента трябваше да е реалност и факт още преди 20 години буквално, а в момента да разширявате всички улици и булеварди двойно и като бройка, и като широчина! Пф!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина