АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниПод ножа

В Стария град вече няма място за пешеходци (ГАЛЕРИЯ)

Автомобилите напълно превзеха архитектурния резерват

Ситуацията с автомобилите в Стария град вече е напълно изтървана от контрол, пишат ни живущи в архитектурния резерват. Там място за пешеходци вече няма, автомобилите тотално превзеха калдъръма и тротоарите.

Още в края на май Под тепето писа, че общината търпи пореден провал, заради липса на адекватни решения с паркирането в Стария град, в следствие на което там цари пълен хаос. Добре контролираният до скоро достъп през бариерите явно вече не функционира, а резерватът се превърна в паркинг. Автомобилите са навсякъде.

Екипът на Здравко Димитров се ангажира да организира широк дебат по темата с всички, които са засегнати от нея, но до този момент такъв не се е състоял.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

 1. „Екипът на Здравко Димитров се ангажира да организира…“
  „Екипът на Здравко Димитров се ангажира да организира…“
  „Екипът на Здравко Димитров се ангажира да организира…“
  = звучи почти като ИСТИНСКО, абе авторитетничко, официалничко…

  Сякаш не си го знаем народния избраник и Любимец баскетБОЛНИЯ мозъклия с десетината ЗАМ-ове и калабалък РАЙ-ове

 2. https://plovdiv-online.com/news/culture/premiera-na-nacho-on-my-mind-ot-anton-baev/
  Разпродават Митология и ЛЕГЕНДОсъчинителство на народни цени тая вечер. ГлавМУЛТАК Рашидоолу Ефенди =КулТурски на Режима БоБо= щял бил да присъства на ешмедемето… ах, сестро!

 3. Има си начини, но липсва желание, професионализъм и отговорност. За да решиш проблема с паркирането, трябва да предложиш алтернатива. В случая това са буферни паркинги за живеещите и за гостите. След това въвеждаш строг контрол на достъп единствено за обслужващи автомобили и за хора с двигателни затруднения. Последното което ще направи общината обаче, това са паркингите, особено пък ако трябва да плати за терена. А за нивото на кмета и главния архитект няма и смисъл да се разпростирам.

 4. Направете Стария град паркинг и забранена зона за пешеходци. Какво ще ми се мотаят някакви там туристи и ще ме затрудняват да си карам, както искам. А къде е общината за санкции?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина