В кои гимназии в Пловдив има свободни места?

Актуално Градът Култура Новини

Само една паралелка ще бъде закрита в града поради липса на желаещи – никой не иска да учи за  „Пътен строител“

Търсят гимназисти за попълване на общо 35 профили

Регионалното управление към МОН в Пловдив обяви незаетите места след трети етап на класиране за кандидатстващите в гимназиален курс на обучение.

От таблицата става ясно, че няколко средни училища набират гимназисти за попълване на бройки в общо 35 профилирани паралелки.

Най-много свободни места има в Професионалната гимназия по облекло „Ана Май“. Общо 36. Ето в кой специалности: дизайнер – 18 броя, маникюрист – 14 и козметик – 4.

СНИМКИ и ВИДЕО: Ана Май и Малчика откриха сезона на баловете

На второ място е търсенето на ученици в Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил – общо 35. От тях в класа по „Конструиране, моделиране и технология на обувни изделия“  – 17 броя, за специалността „Производство на облекло от текстил“ – 10 броя и 8 – за „Конструиране и моделиране на кожено-галантерийни изделия“.

На трета позиция със свободни места се нарежда Професионалната гимназия по машиностроене. Най-много свободни места там са обявени за специалност „Подемно-транспортна техника“ – 16 и още 7 за „Пътно-транспортна техника“.

Следва СУ „Софроний Врачански“, където са останали 11 местата за специалност „Икономическо информационно осигуряване“. Общо 11 ученици се търсят за попълване на две специалности в СУ „Любен Каравелов“: седем за паралелка „Музика с английски“ и четири за иновативната специалност „Музика с IT“.

Също толкова ученици – 11 се търсят за запълване на паралелката „Спедитор“ в Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии. Иманно в тази гимназия предстои закриване на паралелка. Оказа се, че никой от завършилите седмокласници не желае да се обучава по специалността „Пътен строител“.

В останалите училища има единични непопълнени бройки. С всички може да се запознаете на следния линк.

За всички кандидат-гимназисти, които не са приети и след трето класиране, напомняме, че допълването на утвърдените паралелки до максималния брой ученици се организира от всяко едно конкретно училище. За целта директорите създава комисия, която разглежда документите. Кандидатите подават заявление до директора.

Срокът за подаване на документи за участие в класирането за обявено свободно място не следва да бъде по-малък от 3 дни, след обявяването му.

Припомняме ви в какви специалности и кои гимназии приемат с най-висок бал в Пловдив По време на цялата кампания за кандидатсване се опитахме да бъдем полезни с насочваща информация и различни класации. Вижте ги:

Кои са най-добрите гимназии в Пловдив?

Пълна класация на гимназиите в Пловдив 2022

Топ 5 на най-желаните гимназии в Пловдив

Споделете ни във:

1 thought on “В кои гимназии в Пловдив има свободни места?

  1. Лошо.
    Като гледам сегашните пътни строители колко са способни,след 10-15 години ,такива изобщо няма и да има.
    Ще внасяме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.