АктуалноВластГласовеЗелен градИзпод тепетоМненияНовини

В „Градини и паркове“ не виждат червената лампа в Марица

Управата на град Пловдив и ръководството на Общинското предприятие не различават значението на „Червената лампа“. За тях тя още не е светнала и бедственото положение в Карловско не е сигнал за опасност.

В наводнените села там има довлечени от придошлата вода над 10 хиляди кубични метра дърва, според министъра на земеделието и горите.

Припомняме, че на 14 юли стартира санитарна сеч на самораслата растителност вътре в реката, където някой дървета бяха по-високи от моста на Герджика.

След сечта през през лятото в коритото на реката тонове изсечени дървета стоят забравени.

Там от средата на юли има подготвени основи за бент, които само чакат обилен дъжд и евентуалната приливна вълна след него, за да залят сърцето на града.

От ОП „Градини и паркове“ не намират време да приберат отсечените дървета от Марица, за опасността, от които Под тепето алармира вече близо втори месец.

Няма кой да събере премахнатата растителност в коритото на Марица

Десети ден „Градини и паркове“ не намират време да приберат отсечените дървета от Марица

През май миналата година зам.-кметът „Финанси и стопански дейности” Величко Родопски прекрати  обществената поръчка за почистване на коритото на Марица, след като Агенцията по обществените поръчки оспори правното основание за директното ѝ възлагане.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина