АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Община Пловдив прекрати обществената поръчка за почистването на Марица

Зам.-кметът „Финанси и стопански дейности” Величко Родопски прекрати днес обществената поръчка за почистване на коритото на Марица, съобщиха от общината.Това се случи след Агенцията по обществените поръчки оспори правното основание за директно възлагане на почистването на реката на стойност над 5 милиона лева с ДДС, а именно настъпили изключителни обстоятелства, отговарящи на дефиницията на ЗОП. Поръчката бе с предмет: „Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на неотложни дейности по почистване на коритото на река „Марица“ в границите на град Пловдив“, а  прогнозната й стойност бе 4 900 000 лева без  ДДС. Мотивите за прекратяване на процедурата са свързани именно със становището на Агенцията по обществени поръчки (АОП) от дата 26.04.2021 г., след като тя бе сезирана от групата на Демократична България в ОбС.

„След влизане в сила на решението за прекратяване, Община Пловдив ще обяви нова обществена поръчка, със същия предмет, като участие в нея ще може да заяви всяко заинтересовано лице“, коментира Величко Родопски.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. 5 милиона щяха да бъдат „подарени“ на една конкретна фирма, без да е ясно какво ще свърши тя! Без конкурс – неотложни дейности. Все едно, че Общината не знае, че Марица минава през Пловдив и трябва да се планира почистване на коритото!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина