АктуалноГласовеГрадътЗдравеМненияНовиниОбщина Пловдив

УМБАЛ „Пълмед“: Живущите в района ще паркират на преференциални цени

Паркингът е в обществен интерес. Внасяме в Об С подписка в подкрепа на изграждането му с над 3000 подписа

     УМБАЛ „Пълмед“ внася в Общинския съвет на гр. Пловдив подписка в подкрепа на изграждането на обществен паркинг за нуждите на пациенти, здравни служители, студенти и живущи в района. Тя е подписана от над 3000 души, сред които пациенти на лечебното заведение, персонал, както и от живущи в района и жители на града, и расте всеки изминал ден. Подписката е събрана за 5 дни, а подкрепилите я са в пъти повече от подкрепящите подписката на кмета на район „Западен“ г-жа Тони Стойчева, чиято основна кауза е да НЕ се построи паркинг за болните. 

Отново заявяваме, че паркингът ще бъде обществен! Пациентите на болницата, служителите, студентите и живущите в района ще заплащат паркирането на преференциални цени!

Инвестицията по изграждането му за сметка на инвеститора – фирма „Булфарма“, е на стойност над 1 млн. лева, в които са включени проектиране, строително-монтажни дейности, монтиране на бариери и устройства към тях, озеленяване, видеонаблюдение и др. Така новият паркинг ще защити нуждите на обществения, а не на частния интерес. Това е интересът на болните, на хората, които се грижат за тяхното здраве, на студентите и на живущите в района.

Гражданите на Пловдив станаха свидетели на каузата на г-жа Стойчева, която е против изграждането на паркинг от частен инвеститор. Но възможно ли е Община Пловдив да изгражда за своя сметка паркинги при наличието на толкова други проблемни и много по-приоритетни за решаване проблеми за града? Независимо кой ще изгради този паркинг, той ще служи за една и съща цел. Нуждата от изграждането му се обуславя от факта, че в момента болните и служителите на болницата паркират на улиците около „Пълмед“ и с това затрудняват движението и паркирането на живущите в района.

Питаме се обаче как може един съвременен политик, за какъвто г-жа Стойчева претендира, че е, да бъде против изграждането на паркинг пред една от най-големите болници в страната, само защото тя е частна?

Надяваме се изграждането на паркинга да не поражда повече полемики или диспути, а да остане кауза само в главата на г-жа Стойчева. На подкрепените от нея протести съставляващи 30-40души, присъстват нейни предизборни агитатори и служители на районната община, които категорично не отразяват общественото мнение. Протестните действия се провеждат извън законово определеното за това място, навлизат в територията на лечебното заведение като затрудняват придвиждавенето на болните до и от него. За това разполагаме освен с видео материали, но и с входирани жалби от пациенти, чиито права за достъп до здравни услуги са били нарушени.

Призоваваме г-жа Стойчева и всички, които искат да изразяват мнението си, да го направят спазвайки Закона. 
УМБАЛ „Пълмед“ ще следи за всяка медийна изява във връзка с изграждането на паркинга и ще завежда искове в съда срещу всеки, който клевети и изрича лъжливи твърдения срещу лечебното заведение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина