АктуалноГрадътКриминалеНовини

Ученици обстрелват автобус с пушка в Пловдив

Ученици от Западен са стреляли по автобус на масовия градски транспорт в Пловдив. Стрелбата е била от двора на училище. Полицията е установила, че извършители са няколко момчета на възраст между 14 и 18 години.

Инцидентът е станал около 21 часа в сряда. Автобус, обслужващ линия № 12, извършил ляв завой от „Пещерско шосе“ към бул. „Копривщица“, на път за гаража, когато откъм двора на училище „Елин Пелин“ проехтял изстрел и счупил страничното стъкло между първа и втора врата на автобуса. След силния уплах, шофьорът се окопитил и звъннал на спешния телефон 112.

На място се пристигнали два екипа полицаи , а до 2 часа сутринта в четвъртък водачът е давал показания във Второ РУ. Предполага се, че е стреляно с въздушна пушка. Разследващите правили огледи и търсели следи от сачми, но такива не са открити.

Извършителите се оказаха ученици, изяснена е самоличността на трима тийнейджъри, които са на възраст между 14 и 17 години. Работи се в посока установяване и на други съпричастни, уточниха от Пресцентъра на ОД на МВР.

Действията се извършват по указания на наблюдаващ районен прокурор.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина