ГрадътКварталиНовини

Инър Уийл клуб Пловдив стана на 25 години

Дърво по повод 25-та годишнина от основаването на Инър Уийл клуб Пловдив засадиха днес в Ротари парк в район „Тракия” дамите от клуба. Те подариха на пловдивчани и пейка с послание по повод четвърт вековния юбилей на местната организация.

Гости на събитието бяха областният управител Ангел Стоев, кметът на Район „Тракия”-Костадин Димитров и общинският съветник Иван Вичков. Те получиха символите на Инър Уийл клуб като знак на уважение и благодарност за подкрепата им.

Президентът на клуба Аделаида Петрова припомни как преди 25 години г-жа Майя Чаушева – първи президент, учредител и носител на наградата „Маргарет Голдинг”, е посяла семенцето на Инър Уийл в България – клуб Пловдив.

Тя заяви:

„Днес, след четвърт век вярна служба в полза на обществото и приятелството, за нашия юбилей оставяме пейка и ще посадим дърво“.

Направи ретроспекция на дейността на Инър Уийл клуб Пловдив. Сподели съвместните проекти с Ротари клуб Пловдив-„Антидрога“-винаги полезен и актуален. Припомни как дамите от клуба обгрижваха деца в неравностойно положение в социалния дом „Къща” в квартал „Коматево”, „Св. Св. Константин и Елена” в „Тракия”. През годините раздаваха степендии на деца с различни таланти-пеене и рисуване. Грижиха се за самотна майка с бебе.

Сред многото добрини, които са сторили членовете на пловдивския клуб се нарежда каузата „Да оздравеем с приказка”, в подкрепа на националния проект “Чети-дари“. По този проект дамите дариха апарати за кръвно налягане за деца в Онкохематология Пловдив.

Подпомогнаха украински семейства бежанци. Дариха топли дрехи,обувки и ботуши за 220 деца от ОУ „Васил Левски” село Кърнаре, Карловско.

На тържеството присъстваше Чеарменът на Дистрикт 248 за 2022/23 година Радостина Георгиева. Присъстващите си пожелаха да посрещнат следващия юбилей на Инър Уийл клуб Пловдив в добро здраве и с достойни дела в служба на обществото и приятелството.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина