АктуалноГрадътИзбор на редактораКултураНовиниОбщина Пловдив

Трима се впускат в надпреварата за шеф на Стария град

Реставраторът Елена Кантарева, бившата шефка на туризма в общината Виделина Гандева и младият социалист Иван Цанов ще защитават концепциите си на живо в социалната мрежа

И тримата кандидати, подали в срок документи за участие, са допуснати до втория тур на обявения от Община Пловдив конкурс за директорския пост на Старинен Пловдив, разбра Под тепето. Вторият етап в конкурсната процедура е защита на концепция за дейността и развитието на Общински институт „Старинен Пловдив“ за период от 4 години и събеседване.

Събеседването е насрочено за 6-ти април в Градския дом на културата и ще бъде излъчвано онлайн„, съобщи ресорният зам.-кмет Пламен Панов.

На него ще бъдат изслушани: настоящият изпълняващ длъжността директор на общинския институт доц. д-р Елена Кантарева – Дечева, Виделина Гандева и Иван Цанов.

Художникът-реставратор Елена Кантарева е доцент по иконопис, технология и техника на живописта в специалност „Църковна живопис“ в АМТИИ. Завършила е НХА със специалност „Консервация и реставрация“. От 1989 г. работи в областта на консервацията на антични мозайки като реставратор в НИПК, а след товa в Археологически музей Пловдив. През 1997 г. специализира консервация и реставрация на живопис в Центъра за художествена консервация в Уилямстаун, САЩ. От 2015 г. е проектант и ръководител на реставрацията на мозайките на Епископската базилика на Филипопол. Тя бе заместник-директор на „Старинен Пловдив”, а след напускането на Богомил Грозев зае поста като изпълняващ длъжността.

Виделина Гандева е възпитаник на НГСЕИ в Пловдив, бакалавър по „Библиотечно-информационни науки” във Великотърновския университет и магистратура по „Културен туризъм“ в ПУ. Дългогодишен служител на Община Пловдив. През 2006 г. е част от екипа, отворил първия Туристически център в Пловдив и инициатор на събития, два пъти директор на ОП „Туризъм“, а през месец януари 2018 г. –  началник-отдел „Маркетниг и реклама“.  

Иван Цанов е роден през 1991 г. в град Пловдив. Завършва СОУ “Св. Климент Охридски” с профил Български език и История. Висшето си образование получава в ПУ „ Паисий Хилендарски“, а специалността му е Социология. В момента учи магистратура „Историческо наследство и културни институции“ в Университет по библиотекознание и информационни технологии, София. Работи в отдел „Краезнание“ на Народна библиотека „Иван Вазов“. Активист е на младежката секция на Столетницата под тепетата и бе кандидат-депутат на изборите за НС през м.г.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина