АктуалноГрадътНовиниТемидаТуризъм

Три пъти уволняваната шефка на РУО стана зам.- директор в ТОХ-а

Инж. Иванка Киркова е назначена на поста заместник-директор на Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Пловдив. Договорът ѝ е с дата първи март. Това е потвърдила и директорът на гимназията Катерина Додова пред образователния портал Уча в Пловдив.

Припомняме, че като началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив Киркова бе три пъти уволнявана и всеки път обжалва отстраняването си от длъжност. До момента има спечелени дела на две инстанции.

Към днешна дата тя води поредно такова за неправомерно уволнение като началник на РУО. Припомняме още, че тя бе възстановена на ръководния пост на 28 април 2022 година, но на 29 април трудовите й правоотношения бяха отново прекратени. На 2 август 2022 г. Административен съд Пловдив излезе с решение за отмяна заповедта за уволнение на министъра на образованието и науката от 27 април. МОН обжалва пред Върховния административен съд.

Предстои делото да се гледа през април.

По думите на сегашния ѝ пряк ръководител Катерина Додова, г-жа Киркова е отличен професионалист, на когото може да се разчита за всичко. Освен това кариерата ѝ като млад учител била стартирала именно в ТОХ-а.

12 „Б“ от Гимназията по туризъм с оригинална покана за класната – ВИДЕО

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина