АктуалноГрадътИзбор на редактораИзпод тепетоМненияНовиниОбщина Пловдив

Транспортният ад започва утре

Правят първа копка на пробива на Водната палата

Транспортният ад в Пловдив започва утре. Общината анонсира церемония по първа копка на спорния проект за пробив на Водната палата. Събитието е насрочено за 11 часа.

Очаква се още утре да стартират строителните дейности. Те ще започнат от източната страна на бул. „Марица юг“- пред самата Водна палата. Очаква се в началото на годината кръговото кръстовище на моста на панаира да бъде премахнато. От общината обещават, че няма да спират напълно движението по „Цар Борис III“, но това едва ли ще се случи.

След реализирането на обекта ляв завой на съоръжението няма да има. Ще има направления само направо и надясно. Това е и една от причините районният кмет Георги Стаменов да бъде противник на идеята за реализиране на този проект и да заяви, че няма да присъства на първата копка.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. Организиран е граждански протест утре от 11ч на паркинга на РИОСВ, нека всички пловдивчани на които им пука за беззаконието и разрухата причинени от общината да са там!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина