АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Пробивът на Водната палата започва от изток

С изграждането на съоръжението ляв завой няма да има. Това решение е взето след задълбочен анализ, коментира Пламен Райчев

Строителните дейности по изграждането на така спорния пробив на Водната палата ще започнат от източната част на бул. „Марица север”. Там ще е и първата затворена част в ключовата развръзка в сърцето на града.  Това стана ясно от коментар на зам.-кметът по строителството Пламен Райчев днес, по повод вчерашната критика на проекта от страна на кмета на район Централен.

„Чакаме да влезе в сила строителното разрешение. Да, проектът е малко конфликтен. Има настроения, но в по-голямата си част хората го подкрепят. Първоначално работата започва в източната част на развръзката. Затваряме този периметър. Предполагам, че в началото на следващата година бъде премахването на кръговото кръстовище. Но целта на проекта е движението по бул. „Цар Борис III” да не се спира движението”, заяви Пламен Райчев.

Той потвърди, че след изграждането на пробива, ляв завой няма да има.

„Направленията са направо и надясно. Това решение не е взето от общината. Направен е задълбочен анализ. Възложили сме на хората, които правят транспортната схема на Общия устройствен план да направят анализ за това кръстовище и те излязоха с това решение. Най-добрият вариант, който те са ни предложили, ние сме го превърнали в технически проект”, добави зам.-кметът.

Пламен Райчев не успя да отговори на въпроса колко паркоместа ще бъдат загубени източно и западно от съществуващото в момента кръгово.

И днес не стана ясно кога ще е първата копка, с която се очаква да настане транспортния ад в града.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина