АктуалноГрадътНовиниСпорт

Тодор Неделев и деца от школата засадиха трева на Колежа

Футболисти на Ботев и деца от школата участваха днес в засаждането на тревата на стадион „Христо Ботев“. В съботния предиобед те се събраха на Колежа, където вече беше подготвена целия нов футболен терен с модерно отопление, поливна система и всички нужни слоеве пръст.

Децата от школата, заедно с капитаните Тодор Неделев и Виктор Генев, младата надежда Атанас Чернев и голмайсторът Антоан Бароан посадиха семената на тревата, похвалиха се официално от клуба през фейсбук страницата си.

Теренът бе цялостно ремонтиран, тъй като бе компрометиран след дълго време без поддръжка. Строителството на трибуните също продължава в добро темпо. В последните дни беше завършен окончателно грубият строеж, предстоят довършителни работи, които също напредват – поставят се парапети по стълбищата и етажите, почти довършени са тоалетните и другите помещения.

Засега съблекалните, съдийски стаи и другите задължително съоръжения за лиценз ще бъдат под Трибуна Изток. Преди дни бе подписан и договорът за доставка на седалките на стадиона, който ще има капацитет от почти 19 000 седащи места. Крайният срок за доставка е малко след Нова година, след което по договор фирмата трябва да ги монтира за следващите 60 дни.

Най-щекотлив е въпросът с козирката. За момента уверенията са, че тя ще бъде изпълнена поне в частта, на която ще бъде монтирано и осветлението за мачове на тъмно – над централната трибуна и над Трибуна Изток, като надеждите са да има средства за цялостно покриване на стадиона както е по проект, за което феновете неведнъж протестираха.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина