Тодор Чонов: Въвеждаме 100 процента еднопосочно движение в целия град

Актуално Гласове Градът Избори 2021 Новини

Цените на билетите и картите за градския транспорт няма да бъдат увеличавани. Засега. Заместник-кметът с ресор транспорт Тодор Чонов обяви, че този въпрос не седи пред общината към този момент, но това в най-скоро време ще бъде като дебат. Това ще се случи при внедряване на нова система за електронно таксуване.

„Без такава не можем да направим точен анализ и да защитим евентуално по-високи цени. Затова буферът от 3 милиона лева, който се предвижда в новия бюджет, напълно ще покрие евентуални загуби, които биха предявили превозвачите през настоящата година. Което на фона на ситуацията в страната на транспортния бранш е много добре за града ни. Освен това тези три милиона ще се ползват за разплащане за загуби, ако те бъдат доказани”, подчерта Тодор Чонов.

Както стана ясно, няма да бъде променяна и цената на Синя зона. Тя остава два лева. Завишават се таксите за заскобяване и репатриране на неправилно паркирали автомобили.

„До края на настоящата година амбициите ни са да въведем на 100 процента еднопосочно движение в целия град. Да поставим основите на допълнително платено паркиране. Дали ще се казва Зелена зона или по друг начин, ще видим. Ще бъде много по-евтино и ще създаде ред в паркирането”, добави Тодор Чонов.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.