АктуалноГласовеГрадътИзбориКриминалеНовини

Титюков сезира Прокуратурата за запис, пуснат в медиите

Клипът е създаден, за да повлияе на нагласите на избирателите за балотажа, заявиха от централата на „Кауза България“

„Изпращам сигнал до Прокуратурата за измама, клевета и опит да се повлие на изборните резултати с цел да променят нагласите на гласоподавателите в Пловдив за кого да гласуват на балотаж в неделя.“ Това заяви пред репортер на Под тепето съпредседателят на местната коалиция „Съединени за Пловдив“ и лидер на ПП „Кауза България“ Георги Титюков, в коментар относно аудиоклип, изпратен до медиите, в който се твърди, че той разговаря с някого за купуването на гласове в ромските квартали.

На записа, който е със силен „страничен“ шум се чува следното: „Вижте сега, само ние сме купили 7 хиляди гласа. Славчо 4 хиляди да направи и Колев и Кисьов по три да направят … Ще искаме двама зам.-кмета, така че не се притеснявай. Само кажи на човека, че ни трябват още 500 хиляди за циганите, да можем днес да ги раздадем и това е.“

Слушах, го. Tова не е моят глас, категорично. Даже ваши колеги журналисти, с които разговарях казват, че не ми познават гласа на т.нар. запис, каза още Титюков.

Той заяви, че е провел консултации с IT-специалисти и тяхното мнение е, че са използвани нови технологии. Фоновият шум е допълнително наложен, като този прийом се използва за прикриване на монтаж, смятат експертите.

От партията на Георги Титюков насрочиха брифинг пред Прокуратурата днес след обяд по този повод.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Титюков по принцип говори по-бавно, с по-нисък глас, с характерна интонация, не използва израза „цигани“ и много внимава какво казва. На записа ги няма всичките тези характеристикини и очевидно е нискокачесъвен фалшификат.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина