АктуалноБизнесГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориКварталиМненияНовиниРазследване

Тиктака бомба за бизнеса в промишлените зони на Пловдив

Стотици фирми, които имат бизнес в промишлените зони в четирите посоки на града, са застрашени от закриване на дейността им. Това е възможно заради промени в новия Общ устройствен план (ОУП) на Пловдив, приет през предходния мандат. В него са нанесени промени, които превръщат действащите към момента индустриални зони в крайните квартали в такива със статут за жилищно застрояване. Това автоматично изключва съвместното съществуване на блокове и производства в дадените парцели.

За тиктакащата бомба срещу бизнеса в града съобщи Иван Къндев, управител на предприятие в индустриалната зона на район „Тракия“ на извънреден брифинг в Пресклуба на БТА в града. Дружеството му „Леси – 2000“ ЕООД, което произвежда електроника и заключващи системи в бившия завод за лазерна техника, разбрало за промените „случайно“ заради казус със строеж на жилищен комплекс с високи сгради в парцела, на чиято територия е предприятието.

Бизнесменът свика пресконференция, за да предупреди всички за възможността, да са станали жертва на неправомерни действия с приемането на новия Общ Устройствен План (ОУП) на гр. Пловдив от 24.11.2022 г.

Къндев разказа за казуса, който е разяснен в специален сайт, направен от него и екипа му, за да могат всички да се запознаят с документите.

Сайтът се казва „Засторен Пловдив“ и според създателите му разкрива обосновани съмнения за потресаваща корупция и закононарушения в Община Пловдив, която засяга множество фирми и работни места, както и институционален чадър над това.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Този план беше иницииран от Тотев, и довършен по времето на Зико, който нищо не разбира. Проектантите на плана го направиха в интерес на строителните фирми, а не на гражданите по искане на Тотев. Този план трябваше да се разработи с община Родопи, защото градът не свършва до табелата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина