АктуалноГрадътЖивотИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Търсят решение на проблема с паркирането в Стария град

Продължава да се търси решение на проблема с паркирането и достъпа на автомобили в Стария град. Той все още създава напрежение в архитектурния резерват, а преди десет дни се стигна дори до там, собственикът на хотел „Борис палас“ Борис Христев да удари служител на общинска охрана на бариерата на „Съборна“, заради което прекара денонощие в ареста.

Работим по темата, но проблемът е още на дневен ред. Тази седмица организираме среща в общината със заместниците ми Тодор Чонов и Йордан Ставрев със собственици на хотели в Стария град. Нужно е и двете страни да седнат на една маса и да се изслушат, за да се вземе най-балансираното решение, тъй като темата е много сериозна“, подчерта след въпрос на Под тепето днес кметът Здравко Димитров.

Той отбеляза, че много коли в архитектурния резерват не само дразнят окото, но са проблем и за настилките, тъй като калдъръма отново е в тежко състояние, особено в най-натоварените откъм автомобили отсечки.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Културното наследство и опазването са по-важни от удобството и интересите на самозабравилите се „собственици“ и „бизнесмьени“. Като искат удобства да не се се бутат в историческата зона.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина