АктуалноГласовеГрадътЖивотЗабравеният градКварталиМненияНовиниОбщина ПловдивПод ножа

Продължават автомобилният хаос и безредието в Стария град

Нарушенията, автомобилният хаос и безредието в Стария град продължават, алармират граждани, които живеят там.

Те са направили снимки, от които се вижда множество автомобили със столични и други регистрации, паркирани по тротоарите, калдъръма и забранени за престой места в обхвата на АИР “Старинен Пловдив”.

Припомняме, че след множество сигнали и публикации от общината се ангажираха, да ограничат достъпа на автомобили до резервата. Това обаче не се случва.

Според тях погазването на Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на Пловдив се е превърнало в ежедневие.

„За да се спре анархията с безразборното паркиране, до момента не са предприети никакви конкретни мерки от страна на местните власти, освен само гръмки обещания за решения до края на септември. Вече е средата на октомври месец, а такива липсват.

Въпреки бариерите и изградената система за достъп до архитектурния резерват, ситуацията в момента е извън контрол. Всичко това предизвиква въпроса: “Абдикарала ли е община Пловдив от основните си задължения – осъществяване на организация и контрол на дейността по паркиране на МПС в градска среда?“, питат читателите ни.

Те допълват, че в Стария град има рушащи се сгради, които не са недостатъчно обезопасени, а това създава предпоставки за инциденти на посетители на архитектурния резерват.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Бариерите се вдигат за всеки! Има хора работещи в НАП, на които се осигурява безплатно паркиране без да живеят там. Пълна анархия, картите за достъп нямат никаква функция.

  2. Кога най сетне Общината ще назначи някой Управител дошъл обаче от частния сектор или занимаващ се с Туризъм човек,ама и Общинския съвет да му гласува повече правомощия и всичко ще се нареди за година.До този момент видяхме с кадри на общината дайте да видим да покани общината някой от Бизнеса или да направят бизнеса там и хората едно сдружение и то да управлява.Когато управлява частник който развива бизнес там нещата ще се случват веднага защото всички знаем как управлява Общината и как един частник защото парите са му скъпи.Най простия пример искала общината да раздаде всички свой сгради който се рушат за различни дейности срещу реставрация и подръжка и не може вече трети да пусне конкурси ,пуснала търгове за една две за 5 години кой нормален човек ще инвестира в скъпа реставрация за 5 години то няма избиване,един частник знае това и ще ги даде под наем за 1 месец и ще гони наематели до дупка всичко да стане както трябва.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина