АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеИзпод тепетоНовини

Сватба в Под тепето

Пловдив се сроди с морето

За екипа на медията ни днес е специален ден – колегата Теодор Караколев каза „Да!“ на магнетична бургазлийка.

След дългогодишна връзка и почти английски годеж видният син на Тракия – Тео, успя да привлече морската сирена в полите на тепетата.

Специално за церемонията им, днес отвори врати Домът на младоженците в Дондуковата градина. Оказа се, че на 19 март 2023 те са единствените младоженци във втория по големина град в България.   

Точно на време – ден преди сватбата, нашият изкуствовед изненада част от гостите, които нямат честта да са родени в града на айляка, с информацията, че Домът на младоженците* не е къщата, в която живее двойката, а сграда от 60-арския модернизъм, проектирана от жена архитект – Димка Танева.

Така че софиянци и бургазлии дойдоха на правилното място.

Мощен приятелски хор поздрави новобрачните с китка популярни български песни, пренаписани в житейската история, индивидуалните и общи интереси на новото семейство.

Много ясно, че Стефчо Автографа улови парафите им в карирана тетрадка, веднага след церемонията.

И понеже архивите разказват как тяхната любов разцъфна по време на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата, в свободната програма след обяд има планирани индивидуални турове в двете големи галерии.

Гигантска мравка на Главната в Пловдив

Партито продължава довечера в Дома на техниката, в клуб Фарго.

***

П.П.: Повече снимки и видеа няма да пускаме, защото и за тези не сме взели разрешение от булката, но тя си знае, че се врича на популярен мъж.

Младоженци, обичаме ви! Желаем ви само добри новини!

Горчиво!

***

*П.П. от Тео: Ако хората се вълнуват от дейността на жените архитектки от преди Втората световна война, може да присъстват на 29 март на представяне на книжката „Госпожо архитект“ в Гьоте институт в София, а специално за бургазлии – на 5 април в Морско Казино Бургас, заедно с изложба.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина