АктуалноГрадътНовиниОбразование в Пловдив

В помощ на първия значим избор на 7-мокласниците

Двудневният форум „Дни на професиите”, който се откри в петък в Общинския детски комплекс на Пловдив, продължава и в почивната събота, за да може повече 7-мокласници и техните родители да се запознаят с разнообразието от училища в системата на средния етап и актуалната информация за възможностите за обучение в тях.

Директорът на Центъра Озден Мурадова отправи приветствие към седмокласниците.

Сега вие ще направите първия си значим избор, защото трябва да решите в каква посока искате да започнете да се развивате. Сега е моментът да намерите вашето училище и да поемете по пътя на вашето професионално развитие“, заяви Мурадова.

Специалностите от план-приема за 2024-2025 учебна година ще бъдат представени чрез презентации на училищата, демонстрации на професии и информационни материали.

С цел ранно кариерно ориентиране на учениците в изложението се включват и представители на Тракия икономическа зона като израз на партньорство между бизнеса и образованието. В рамките на двудневното събитие ще бъдат представени специалностите от план-приема за учебната 2024/2025 г. чрез презентации на училищата, демонстрации на професии и информационни материали. Тази година в него се включват 23 образователни институции и 7 представители на бизнеса.

Още по темата четете в Наръчник за кандидат-гимназисти и техните родители за 2024/2025г.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина