АктуалноБизнесБългарияГласовеКултураМненияНовини

Ще спази ли Гергов обещанието си за Опера в Панаира?

Фондация „Дом за Пловдивската опера” отдавна харесва идеята. Мястото е идеално, коментира арх. Илко Николов

Като „чудесна“ определи възможността за построяване на Дом на Пловдивската опера инж. Любозар Фратев – председател на едноименната фондация, която повече от 7 години работи за реализиране на идеята Операта под тепетата да има своя сграда.

Коментарът му бе в отговор на журналистически въпрос по повод решението на съдия Симеон Захариев да отмени отказа на Търговския регистър и да даде задължителни указания вписването на апорта на варненските акции по партидата на „Пълдин Туринвест“ АД /Само за 2 работни дни съдът се произнесе за акциите от панаира/ и във връзка с последвалото изказване на Бойко Борисов там да може да се изгради само Опера/или голям православен храм/.

„Една Опера на фасадата на Панаира ще изглежда прекрасно и ще видя тогава кой ще е против това„, заяви Борисов.

Припомняме още, че през м.г. бизнесменът Георги Гергов отправи предложение към Общинския съвет на Пловдив, че ако придобие акциите на Община Варна в Панаира, то той ще предостави терен от 6 дка за построяване на сграда на Операта в Панаирното градче.

Немалка част от пловдивчани посочиха, че именно там е подходящо да се издигне представителна сграда на музикалната институция“, коментира председателят на фондация „Дом за Пловдивската опера” инж. Любозар Фратев.

Той посочи, че диалогът по тази тема трябва да се води от Община Пловдив или Министерство на културата.

Фратев припомни, че такъв вариант е бил разглеждан преди години, след предложение на министър Вежди Рашидов.

„Идеята бе потопена в политически престрелки и пропадна„, допълни Любозар Фратев.

Вижте още от коментара му в следващото видео.

По думите на арх. Илко Николов мястото е идеално.

„Ние не сме наясно дали ще е актуално това предложение. Засега гледаме на него като на пожелателно намерение“, коментира членът на управителния съвет на „Дом за Пловдивската опера”.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Когато ни предложи Гергов, Костова и други общински съветници както и някой сайтчета безотговорно плюеха. Как панаира бил на Пловдив и тем подобни глупости. Сега когато съда казва че е негов, ама не може ли да ни даде място за операта?! Не става така в реалния живот г-да палячовци

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина