АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градКултураНовини

Социалистите искат смяна на статута на сградата на БНБ

БСП – Пловдив внесе предложение за смяна на статута на бившата сграда на БНБ. То е входирано в края на миналата седмица към председателя на Общинския съвет. Искането е собствеността на сградата на Малката Главна в града под тепетата, да бъде преобразувана от частна в публична общинска собственост.

Да помечтаем за бъдещето на сградата на БНБ (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

По този начин социалистите желаят да бъде спряна спекулацията с това, че сградата ще бъде предоставена на частни инвеститори.

Някой вече е помечтал за бъдещето на сградата на БНБ. И май е бил чут

В предложението на Градския съвет на БСП се иска да бъде инициирано обществено обсъждане от Общински съвет, за да бъде взето предвид общественото мнение при определяне предназначението на сградата.

Имало предложение за сградата на БНБ- да стане IT хъб

Идеята на социалистите е да бъде изграден Музей на Пловдив, чрез който да бъде разширен изложбеният център на Регионалния археологически музей в града. Към настоящия момент артефактите, които са притежание на РАМ-Пловдив са на съхранение в София и военното поделение срещу сегашната сграда на музея. Една от тези хиляди ценности е и Панагюрското златно съкровище. Идеята е тази уникална за България и света ценност да бъде най-накрая изложена в оригинал пред широката публика и то именно в града, който по документи следва да я стопанисва.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина