Собствениците на “Одрин 8” дължат 176 600 лева данъци и такси на местната хазна към днешна дата

Актуално Забравеният град Новини

В сумата влизат стари и нови задължения, повечето са за ТБО

Общината си търси парите по съдебен ред

Собствениците на разрушения тютюнев склад на Ориент табако на ул. “Одрин” номер 8 дължат  близо 176 600 лева на Община Пловдив. В сумата влизат стари и нови задължения, повечето са за такса “Битови отпадъци”. Това съобщиха за Под тепето от управата на града.

Припомняме, че през март 2017-а тогавашният кмет на Пловдив Иван Тотев заяви, че имотът е под запор заради дължими над 300 000 лева към общинския бюджет – неплатени стари задължения към „Местни данъци и такси“.

Четири години по-късно сумата е намаляла, показва поисканата справка. В нея влизат стари и нови задължения, уточниха от данъчната дирекция. От там напомниха, че са издадени  няколко акта и е предприето принудително събиране на база на спечелени дела. След това от дружеството започват да постъпват пари и погасявано е регулярно.

Горецитираната сума касае неплатени данъци в размер на 56 045 лв. и 120 554 лева, дължими за ТБО.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че се готви акт към собствениците на тютюневия склад, след проверка от Регионалния инспекторат за опазване на културното наследство /РИОКН/, която установи, че не са предприети действия по влязлото в сила съдебно решение за укрепване на опасната сграда. За извършената проверка по казуса, който продължава вече 5 години ви разказахме ТУК.

Вижте още:

Одрин 8 ще бъде възстановен, заяви за Под тепето вр.д. гл. арх. на Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.