Градът

Има одобрен проект за укрепване на Одрин 8

Общината ще извърши процедурата със собствени средства, които по-късно ще търси от фирмата, съборила паметника на културата

Имотът е под запор заради дължими над 300 000 лева към местната хазна

Очакват и за изгорелите складове в Тютюневото градче скоро да получат одобрение на плановете за укрепване 

На експертно заседание на съвета за устройство на територията (ЕСУТ) на 8 март е бил одобрен проект за укрепване на полуразрушения тютюнев склад на ул.“Одрин“ № 8. Това съобщи кметът на Община Пловдив Иван Тотев по време на даване на старт на дейностите по облагородяване на Розариума в парк „Отдих и култура“ тази сутрин.

Преди да се стигне до гласуване в ЕСУТ проектът за укрепване на разрушения паметник на културата е бил съгласуван и одобрен от Института за недвижимо културно наследство към Министерство на културата, потвърди кметът. Тотев уточни, че за сега не може да заяви каква ще е сумата по укрепване на склада, който бе разрушен на Националния празник на България преди една година.

Общината ще извърши укрепването със собствени средства, които по-късно ще си търси от фирмата, която пусна багерите срещу паметника на културата преди 12 месеца. Администрацията била в постоянен контакт с дружеството, разбра се от думите на Тотев.

Кметът оповести още, че имотът на "Одрин" 8 е с наложен запор от Общината заради неплатени стари задължения към „Местни данъци и такси“ на стойност над  300 000 лева.

Той потвърди още, че за изгорелите при пожара през лятото м.г. складове в Тютюневото градче също има подготвени съгласувателни становища за укрепване от Института и се очаква скоро да бъдат разгледани от ЕСУТ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. …“Obshtinata shte izvarshi ukrepvaneto „sas sobstveni sredstva“ – INTERESNO, koito po-kasno shte tarsi ot firmata, kojato pusna bagerite….“ – OSHTE PO-INTERESNO. Sobstvenizite na imota ne sa si zaplatili danazite, hajde sega plovdivskite danakoplatzi da gonjat sobstvenizite, firmite, bagerite za vrashtane na „sobstvenite sredstva na Obshtinata“….

  2. А кой ще потърси отговорност и наказание за предателя, който е продал дарените от оригиналният собственик складове за общополезно ползване от гражданите на Пловдив? Хайде да започнем отзад напред и да потърсим корена на проблема!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина