АктуалноЗабравеният градНовиниРазследване

Одрин 8 ще бъде възстановен

На среща в Министерството на културата собствениците изявили желание да започнат укрепването до 10 дни

Разрушеният склад на Ориент Табако да бъде възстановен в автентичния му вид отвън,  затова са се договорили чуждестранните собственици на архитектурната ценност  в Министерството на културата по време на среща, която се е състояла миналия четвъртък. Това съобщи за Под тепето главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов, който е присъствал на място.

Единият от собствениците е дошъл лично от чужбина, а другият е бил представляван от адвокат. На срещата е участвал и директорът на НИНКН арх. Петър Петров. Двамата с арх. Ахрянов са настоявали да започне спешно укрепване на сградата.

„Собствениците изразиха желание процесът да стартира до 10 дни, каза още главният архитект на града. Това е победа за нас като администрация. Ангажиментите, които поехме аз и арх. Петров бяха да съдействаме за по-бързото одобряване на проектната документация за възстановяване на сградата, за да може то да започне“, коментира той.

Сградата няма да бъде надстроявана и ще бъде възстановена в автентичния и вид преди събарянето, подчерта още арх. Ахрянов.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Целият град се надява да се възстановят в прекрасния си автентичен вид Тютюневите складове и този район да се превърне в прекрасното място за разходки и културен живот, каквото може да е.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина