АктуалноБългарияГероите на деняГрадътЕвалаНовини

Снимка на деня: Пожарната в Пловдив празна, само кубинки в гаража

Снимката е направена минути след 16 часа днес в базата на Първа Районна служба на Регионалната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив на улица „Преслав“. Така изглежда един обикновен работен ден на огнеборците под тепетата.

От началото на дежурството до момента на кадъра, са приети 16 сигнала за произшествия, на които пловдивските спасители са се отзовали.

Сред тях е и първият голям пожар сутринта, при който Пет екипа огнеборци гасят горящи сухи треви на Пазарджишко шосе.

От обяд започна акцията, при която огнените мъже се борят да спасят един от символите на Пловдив – най-високото тепе. Където три екипа на пожарната гасят пламнали храсти и треви, без достъп със спасителни автомобили и без вода! Водоноска на „Паркове и градини“ подпомага водоснабдяването.

Няколко екипа огнеборци гасят пожара на Младежкия хълм – СНИМКИ

По това време в оперативен център, където се приемат сигнали и се комуникира на различно ниво и честота, координират се действията на екипите на терен, атмосферата също е нажежена. Телефоните не спират да звънят.

Гаражните клетки на пожарните коли са празни.

Останали са само няколко чифта кубинки.

Защо ви показваме тези снимки?

Факторът са хората! Едните, които безразсъдно, понякога неволно, причиняват пожар и вторите – които са зарязали кубинките, за да скочат в негорими униформи и обувки! Последните за поред път ще се опитат да спасят природата! И някак пак ще успеят, без да парадират какво им е коствало…

Те знаят, че заедно са по-силни от огъня.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. За пореден път казвам, браво момчета и благодарим. Пазете се. Живея до Пожарната на ул. Преслав и съм свидетел колко често излизат колите. Понякога и по десет пъти на ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина