АктуалноБългарияЕвалаКриминалеНовини

Няколко екипа огнеборци гасят пожара на Младежкия хълм – СНИМКИ

В гасенето са се включили и доброволци

На Спешния телефон продължават да звънят много хора

От обяд, огнените мъже се борят да спасят един от символите на града – най-високото тепе. Горящите сухи треви по склона на Младежкия хълм, се гасят от три екипа на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението /РДПБЗН/. В гасенето се включили и доброволци, съобщиха за Под тепето от Пожарната.

На Спешния телефон продължават да звънят много хора заради дима, който се вижда отдалеч.

Горещината, бързото разпространение на огъня по ниските храсти и сухи треви и интензитета на обажданията от граждани, налагаше вземането на мигновени реакции, непрекъсната промяна в плановете и перфектна стиковка между служителите в Оперативен център и огнеборци от различни служби на пловдивската дирекция, които работеха на терен„, коментираха от Регионалната дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

17-ти август се оказа тежък за огнеборците под тепетата, а и времето е горещо и задушно. На двете най-големи огнища в града липсва и вода. Припомняме, че малко след 13.00 часа сигнали за пламнали треви и ниски храсти наложи предислоциране на екипи огнеборци от пожар в близост до Пазарджишко шосе към Джендема.

Пет екипа огнеборци гасят горящи сухи треви

Подстъпа за автомобили до хълма, обявен за резерват и със статут на защитена територия е само един, което затруднява придвижването на пожарните коли.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина